Australia și Filipine limitează utilizarea vaccinului pentru Covid-19 al AstraZeneca

Australia și Filipine limitează utilizarea vaccinului pentru Covid-19 al AstraZeneca
scris 9 apr 2021

Australia și Filipine au decis să limiteze utilizarea vaccinului pentru Covid-19 al AstraZeneca, în timp ce Africa Union a renunțat la planurile de a cumpăra acest vaccin, dând noi lovituri speranțelor companiei de a-l livra la nivel global, transmite Reuters.

Vaccinul - dezvoltat împreună cu Universitatea Oxford și considerat un lider în cursa globală a vaccinurilor - a fost afectat de probleme de siguranță și probleme de aprovizionare de când rezultatele studiilor de fază III au fost publicate în decembrie, Indonezia fiind ultima țară obligată să caute doze de la alți dezvoltatori de vaccinuri, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025 CITEȘTE ȘI Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025

Filipine a suspendat utilizarea vaccinului dezvoltat de AstraZeneca pentru persoanele cu vârsta de sub 60 de ani, după ce autoritatea de reglementare europeană a declarat miercuri că a găsit cazuri rare de formare de cheaguri de sânge în rândul unor beneficiari adulți, deși avantajele vaccinului depășesc în continuare riscurile.

Australia a recomandat persoanelor sub 50 de ani să primească vaccinul pentru Covid-19 al Pfizer, în locul celui al AstraZeneca, o schimbare de politică despre care a avertizat că va susține campania de inoculare.

Africa Union explorează opțiuni cu Johnson & Johnson, renunțând la planurile de a cumpăra vaccinul AstraZeneca de la Institutul Seric din India, a declarat reporterilor șeful Centrului African pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania CITEȘTE ȘI Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania

Vaccinul AstraZeneca este vândută la prețul de fabricație, pentru câțiva dolari pe doză. Este de departe cel mai ieftin și cu cel mai mare volum de producție până în prezent, neavând nici nevoia de a fi refrigerat la temperaturi extreme, ca alte vaccinuri pentru Covid-19, ceea ce îl face probabil să fie pilonul multor programe de vaccinare din lumea în curs de dezvoltare.

Însă, mai mult de o duzină de țări au suspendat total sau parțial utilizarea vaccinului AstraZeneca, mai întâi din cauza îngrijorării privind eficacitatea la persoanele în vârstă, iar acum din cauza temerilor privind efectele secundare rare la persoanele mai tinere. Acest lucru, împreună cu eșecurile de producție, va întârzia lansarea vaccinurilor pe tot globul, în timp ce guvernele se luptă să găsească alternative pentru a tempera pandemia care a ucis peste 3 milioane de oameni.

Italia s-a alăturat Franței, Olandei, Germaniei și altor țări, recomandând miercuri o vârstă minimă a persoanelor vaccinate cu vaccinul AstraZeneca, iar Marea Britanie a anunțat că persoanele sub 30 de ani ar trebui să primească un alt vaccin.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Alexandru Ciuncan, director UNSAR: Un mediu antreprenorial mai informat este mai rezistent în fața riscurilor. Un plan de asigurări poate face diferența între continuarea activității și declanșarea falimentului CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Alexandru Ciuncan, director UNSAR: Un mediu antreprenorial mai informat este mai rezistent în fața riscurilor. Un plan de asigurări poate face diferența între continuarea activității și declanșarea falimentului

Coreea de Sud a suspendat, de asemenea, în această săptămână, utilizarea vaccinului la persoanele sub 60 de ani, aprobând în același timp vaccinul dezvoltat de Johnson & Johnson.

AstraZeneca a declarat că lucrează cu autoritățile de reglementare britanice și europene pentru a include  formarea de cheaguri de sânge la nivel cerebral ca ”un posibil efect secundar extrem de rar”.

Africa de Sud a întrerupt, de asemenea, luna trecută, vaccinările cu vaccinul AstraZeneca, din cauza unui mic studiu care a arătat că vaccinul a oferit o protecție minimă împotriva formelor ușoare până la moderate cauzate de varianta locală, dominantă, a coronavirusului.

AstraZeneca se confruntă cu probleme de producție care au dus la un deficit al vaccinului său în mai multe țări.

Ministrul indonezian al Sănătății, Budi Gunadi Sadikin, a declarat joi că țara este în discuții cu China cu privire la obținerea a până la 100 de milioane de doze de vaccin pentru Covid-19 pentru a acoperi deficitul de livrări, după întârzieri la sosirile de vaccinuri ale AstraZeneca.

India a blocat temporar pe toate exporturile majore de vaccinuri pentru Covid-19 ale AstraZeneca fabricate de Serum Institute of India, cel mai mare producător de vaccinuri din lume, pe măsură ce numărul de infecții din țară crește.

Acest lucru a afectat aprovizionarea facilității globale COVAX, susținută de OMS, prin care 64 de țări mai sărace ar trebui să primească vaccinuri de la Serum, a declarat luna trecută partenerul de achiziții și distribuție al programului UNICEF.

Marea Britanie încetinește campania de vaccinare din cauza unei întârzieri a livrărilor din India și se află în conflict cu UE cu privire la exporturi.

De asemenea, Australia a atribuit întârzierile din campania sa de imunizare problemelor de aprovizionare din Europa.

AstraZeneca a spus că în spatele deficitului de aprovizionare a Uniunii Europene se află randamentul redus al unei fabrici europene.

viewscnt
Afla mai multe despre
astrazeneca
vaccin
covid-19