Abonament medical sau asigurare de sănătate?

Abonament medical sau asigurare de sănătate?
scris 6 dec 2018

Abonamentele medicale reprezintă unul dintre cele mai importante segmente în piața de servicii private de sănătate. Numărul acestora a înregistrat creșteri de la an la an, fiind în momentul de față principala opțiune a celor care doresc să aibă control asupra propriei sănătăți.

De-a lungul timpului, abonamentele medicale au câștigat teren în fața asigurărilor private de sănătate, dovedindu-se o opțiune mai avantajoasă pentru foarte multe persoane.

Astfel, potrivit cifrelor principalilor jucători de profil, abonamentele la clinicile private sunt utilizate de circa 1,5 milioane de români, în timp ce numărul celor care au încheiat o poliță de asigurare de sănătate a ajuns la 350.000 la jumătatea acestui an.

Urmărește-ne și pe Google News

Deși nu sunt similare ca preț, ca servicii sau ca accesibilitate, ambele sunt deductibile fiscal în anumite limite și, pe anumite categorii de nevoi, pot fi chiar complementare.

Atât abonamentul medical, cât și polița de asigurare reprezintă o investiție în sănătate. Cele două produse pot fi complementare pentru că răspund unor nevoi medicale diferite.

Abonamentul este un produs medical, cu rol de prevenire și rezolvare a unor probleme medicale de complexitate mică și medie.

Abonamentele de sănătate sunt destinate monitorizării și evaluării constante a stării de sănătate, pentru a reduce riscurile de apariție a unor probleme grave și/sau pentru depistarea timpurie a unor potențiale probleme de sănătate. Acestea includ, în general, consultații și analize medicale gratuite sau cu reduceri, dar nu acoperă serviciile de spitalizare sau investigațiile medicale complexe.

Practic, abonamentul reprezintă baza piramidei medicale și răspunde nevoii de educație și prevenire medicală în rândul persoanelor.

Prețul unui abonament medical pornește de la circa 10 euro pe lună și poate ajunge la 45-50 de euro, variantă de preț în care produsul devine unul foarte complex, apropiindu-se de valențele unei asigurări de sănătate.

Polița de sănătate, pe de altă parte, vine în completarea serviciilor de medicină primară, reprezentând un instrument financiar care acoperă cheltuielile aferente spitalizării, chirurgiei și ale tratamentului necesar în cazul îmbolnăvirii, în concordanță cu nivelul de risc asigurat.

Prețul unei polițe de asigurare în cazul persoanelor fizice este, însă, mult mai mare decât cel al unui abonament medical: pornește de la 100 de euro pe an și poate ajunge la 2.500 de euro, în funcție de acoperirile incluse în contract.

Ce oferă abonamentele medicale?

  • o relație directă cu furnizorul de sănătate;
  • îngrijire medicală primară și prevenție, la standarde de internaționale de calitate și siguranță;
  • acces continuu și nerestricționat la servicii, specialități și tehnologie, chiar dacă ești sănătos (monitorizare și prevenție) sau ai o afecțiune preexistentă;
  • istoric medical monitorizat, prin dosar electronic la care are acces medicul curant;
  • acces la un sistem medical integrat, ce acoperă toate nevoile pacientului;
  • dezvoltarea și modernizarea sistemului de sănătate din România, prin sumele reinvestite de furnizorii medicali privați;
  • soluții medicale personalizate pentru companii, în funcție de specificul industriei
  • o experiență consistentă, de peste 20 de ani pe piața din România.

Ce oferă asigurările de sănătate?

  • protectie pentru un risc medical potential;
  • un instrument financiar ce poate fi accesat în cazul unui eveniment medical grav și neprevăzut;
  • spitalizare și chirurgie, care necesită sume mari de bani, în cazuri medicale grave;
  • acces în orice sistem medical, public sau privat, național sau internațional;
  • posibilitatea de asigurare la o companie internațională.

Abonament medical sau asigurare de sănătate?

viewscnt
Afla mai multe despre
abonament medical
asiguirare de sanatate