European Food&Drink pășește în 2021 fără datorii la bugetele de stat. Contribuții achitate în ultimul an de peste 110 milioane de euro

European Food&Drink pășește în 2021 fără datorii la bugetele de stat. Contribuții achitate în ultimul an de peste 110 milioane de euro
scris 19 ian 2021

Anul 2020 a fost o perioadă plină de provocări pentru economia românească și a afectat toate sectoarele de activitate. Însă, cu toate că pandemia a pus la grea încercare mediul de business, companiile cunoscute de opinia publică sub numele de Grupul Transilvania General Import-Export, European Food&Drink, au încheiat anul precedent fără nicio datorie la bugetele de stat. Plățile efectuate către bugetul de stat central și local, impozite și taxe, au înregistrat o valoare totală de 531.718.212 RON, reprezentând peste 110 milioane de euro.

În contextul în care Guvernul României a implementat o serie de măsuri menite să contracareze pagubele sectorului economic provocate de pandemia COVID, precum scutirea la plată a dobânzilor si penalităților pentru datoriile cumulate, companiile Grupului au depus eforturi susținute pentru a achita la timp taxele și impozitele. Conform certificatelor emise de Ministerul Finanțelor, European Food&Drink nu înregistrează obligații fiscale restante. Cu atât mai mult, în situația în care pandemia a produs o creștere generală a costurilor de aprovizionare, logistică și a duratei medii de încasare a facturilor, Grupul Transilvania General Import-Export a reușit să sprijine autoritățile statului în această perioadă dificilă prin plățile efectuate, când cheltuielile de la bugetul de stat sunt semnificative. Se pare că una dintre cele mai mari provocări ale anului 2020 a constat în acoperirea necesarului de finanțare privind cheltuielile statului, așa cum reiese și din Raportul asupra stabilității financiare elaborat de BNR. În iunie anul trecut, cifra acestui necesar înregistra o majorare de 31% față de anul 2019, o valoare maximă, istoric vorbind.

Urmărește-ne și pe Google News

Fondurile de redresare a economiei au devenit o necesitate pentru abordarea crizei în care ne aflăm, iar presiunea pe bugetul de stat, generate de cheltuielile din sănătate, pensii și alte cheltuieli sociale este foarte mare. În același timp, și companiile sunt afectate de această perioadă de vulnerabilitate economică și fac eforturi deosebite pentru menținerea locurilor de muncă, contribuind cu resurse consistente la bugetele de stat. Unul dintre grupurile a căror activitate și-a menținut poziția de contribuabil semnificativ la bugetul de stat este European Food&Drink, care în ultima decadă a cotizat cu miliarde de RON.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Ioan Micula, unul dintre acționarii principali ai Grupului, a înființat începând cu anul 1990, aceste companii localizate în nord-vestul țării. În prezent, grupul European Food&Drink reprezintă una dintre cele mai longevive investiții din România și totodata unul dintre cei mai mari angajatori români, înregistrând în medie din 1990, aproximativ 10 mii de angajați anual. Activitatea desfășurată în toată această perioadă a avut un impact pozitiv atât pe plan social prin consolidarea pe termen lung a locurilor de muncă, în special în regiunea defavorizata Stei-Nucet-Drăgănești, cât și economic prin contribuțiile semnificative la bugetele de stat și locale. La acestea se adauga impactul benefic asupra celorlalte ramuri economice prin contribuția la dezvoltarea activităților conexe, de-a lungului lanțului de producție-distribuție. Mai mult decât atât, începând cu acest an, majoritatea produselor Grupului pot fi achiziționate atât de persoanele fizice, cât și de persoanele juridice și în mediul online de pe platforma www.shopius.ro.

Deși majoritatea țărilor europene care derulează activități de import-export cunosc reverberații negative importante generate de pandemia COVID-19, iar economiile globale depun eforturi pentru redresarea piețelor, există modalități ca industriile de consum să fie susținute și la nivel de consumator, în afară de sprijinul venit din partea autorităților, prin alegerea de a consuma produse autohtone.

European Food&Drink pășește în 2021 fără datorii la bugetele de stat. Contribuții achitate în ultimul an de peste 110 milioane de euro
viewscnt
Afla mai multe despre
grupul transilvania general import-export
european food&drink
datorii