Von der Leyen îi propune lui Trump înlocuirea GNL pe care UE le cumpără din Rusia cu GNL americane

Von der Leyen îi propune lui Trump înlocuirea GNL pe care UE le cumpără din Rusia cu GNL americane
scris 8 nov 2024

Președinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen anunță că i-a propus lui Donald Trump ca Statele Unite să furnizeze un volum mai mare de gaze naturale lichefiate (GNL) Uniunii Europene (UE), în locul gazelor naturale lichefiate rusești, relatează AFP.

Președintele ales american a amenințat să impună taxe importurilor de produse europene cu scopul de apune capăt excedentelor comerciale ale UE privind Statele Unite, pe care acesta le-a denunțat neîncetat în campania electorală, arată news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Delgaz Grid, distribuitorul local de energie al E.ON, a început modernizarea celei mai mari stații de transformare pe care o operează în România, inclusiv cu fonduri UE nerambursabile CITEȘTE ȘI FOTO Delgaz Grid, distribuitorul local de energie al E.ON, a început modernizarea celei mai mari stații de transformare pe care o operează în România, inclusiv cu fonduri UE nerambursabile
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

”Mai întâi, cred că este foarte important să discutăm unul cu altul, apoi (trebuie) să discutăm despre interesele noastre comune, iar după aceea să începem negocieri”, a răspuns Ursula von der Leyen, întrebată despre modul în care vrea să gestioneze relația comercială cu Donald Trump, cu care discutat joi la telefon, după alegeri.

”Interesele comune sunt, de exemplu, iar acesta este un subiect pe care l-am abordat ieri, fără să discutăm în profunzime - tot ceea ce privește GNL. Primim în continuare mult GNL din Rusia și, atunci, de ce să nu-l înlocuim cu GNL american, care este mai ieftin pentru noi să ne scade prețul energiei?”, a declarat ea înjtr-o conferință de presă, după un summit european la Budapesta.

FOTO Japonezii, interesați să investească în România, în proiecte din transport, energie, digitalizare și înaltă tehnologie CITEȘTE ȘI FOTO Japonezii, interesați să investească în România, în proiecte din transport, energie, digitalizare și înaltă tehnologie

Acest subiect ar putea fi discutat ”în raport cu deficitul comercial” denunțat de către miliardarul american, a subliniat ea.

UE și-a crescut deja în mod consikderabil achizițiile de GNL americane după invazia Ucrainei de către Rusia în februari 2022.

Însă UE nu și-a întreruot complet legătura energetică cu Moscova.

Întrebat cum să se reacționeze împotriva amenințărilor lui Donald Trump, cancelarul german Olaf Scholz a insistat, la rândul său, asupra faptului că este posibil să se ajungă la compromisuri.

A doua fabrică românească de panouri fotovoltaice dezvoltată cu bani UE nerambursabili din PNRR. Capacitate de 1.500 MW pe an CITEȘTE ȘI A doua fabrică românească de panouri fotovoltaice dezvoltată cu bani UE nerambursabili din PNRR. Capacitate de 1.500 MW pe an

”Până la urmă, creșterea forței Statelor Unite are la bază faptul că ei fac comerț cu întreaga lume, iar asta în ambele direcții”, a subliniat Olaf Scholz.

”Din acest punct de vedere, cred că există bazele să dezvoltăm o politică comună”, a adăugat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
gnl
sua