Viorica Dăncilă, propunerea de premier a PSD, a lucrat 12 ani la OMV Petrom. Soțul ei este unul din cei mai importanți manageri regionali ai companiei

Viorica Dăncilă, propunerea de premier a PSD, a lucrat 12 ani la OMV Petrom. Soțul ei este unul din cei mai importanți manageri regionali ai companiei
scris 16 ian 2018

Viorica Dăncilă, propunerea de premier a Partidului Social Democrat, a absolvit Facultatea Forajul Sondelor și Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi la Ploiești în 1988, iar timp de 12 ani, între 1997 și 2009, a lucrat ca inginer la Petrom SA (ulterior OMV Petrom), sucursala Videle, la Serviciul Monitorizare Producție Țiței și Gaze.

Soțul Vioricăi Dăncilă, Cristinel Dăncilă, deține din 2009 funcția de director al diviziei de exploatare și producție Asset III Muntenia Vest a OMV Petrom, care grupează operațiunile upstream locale ale celui mai mare producător autohnton de țiței și gaze din județele Argeș, Dolj, Olt, Gorj și Teleorman.

Urmărește-ne și pe Google News

Potrivit ultimei declarații de avere a posibilului viitor premier al României, Cristinel Dăncilă a încasat în 2016 de la OMV Petrom, sub formă de indemnizație de manager, suma totală de 436.162 lei, respectiv circa 36.000 lei pe lună (peste 8.000 euro pe lună).

Premierul Tudose a numit, înainte de a demisiona, un nou secretar general al Guvernului CITEȘTE ȘI Premierul Tudose a numit, înainte de a demisiona, un nou secretar general al Guvernului

În ultimul an de activitate ca inginer la OMV Petrom, 2008, Viorica Dăncilă a încasat venituri totale de 24.000 lei, adică 2.000 de lei pe lună. În 2016, în calitate de europarlamentar, a încasat o indemnizație în sumă totală de 78.174 euro, circa 6.500 euro pe lună.

Statul român deține, prin Ministerul Energiei, 20,6% din acțiunile OMV Petrom. Reprezentantul statului în Consiliul de Supraveghere al companiei este, din octombrie anul trecut, Sevil Shhaideh, fost vicepremier și ministru al Dezvoltării. Ea a fost numită membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom în locul unui alt fost membru al Guvernului, Mihai Busuioc, după ce acesta a fost numit președinte al Curții de Conturi.

Compania și-a schimbat recent CEO-ul, Mariana Gheorghe fiind înlocuită de Cristina Verchere.

Digi își amână intrarea pe piața de telefonie mobilă din Ungaria CITEȘTE ȘI Digi își amână intrarea pe piața de telefonie mobilă din Ungaria

Profitul net al OMV Petrom a crescut cu 111% în primele nouă luni, la 1,85 miliarde lei, de la 878 milioane lei în perioada ianuarie-septembrie 2016, în timp ce vânzările totale au crescut cu 20%, la 14,29 miliarde lei. Investițiile companiei au scăzut în primele nouă luni cu 5%, la 1,72 miliarde lei, de la 1,81 miliarde lei în aceeași perioadă a anului trecut. OMV Petrom avea la sfârșitul lunii septembrie circa 13.900 de angajați, cu 7% mai puțini față de perioada similară a anului anterior.

Este cel mai mare grup petrolier din România, cu o producție anuală de țiței și gaze de aproximativ 64 milioane barili echivalent petrol în 2016.

Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe piețele din România și țările învecinate prin intermediul a 783 benzinării, la sfârșitul lui 2016, sub două branduri, OMV și Petrom.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv petrom
viorica dancila
cristinel dancila
premierul romaniei
psd
mariana gheorghe
cristina verchere