Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, spune că, la Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, se simte nevoia unei ″reîmprospătări la nivelul echipei″, însă a precizat că nu se va implica în procedura de selecție a membrilor Directoratului, aflată în desfășurare.
VEZI AICI ȘI GALERIE FOTO Ministrul Energiei a coborât în Mina Livezeni: Extracție cu un utilaj de proveniență sovietică, din anii ‘80. Ministrul va deschide Profit Energy.forum - Ediția a VII-a, cu cei mai importanți lideri și experți ai industriei
Profit.ro organizează, pe 19 octombrie, cu cei mai mari jucători în domeniu, Profit Energy.forum Ediția a VII- a - A doua iarnă de război în energie. Evenimentul, care va fi transmis în direct și la PROFIT NEWS TV, este organizat cu sprijinul Federației Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE), Electrica Furnizare, Tinmar Energy, Black Sea Oil & Gas, Delgaz Grid, Artenie, Secrieru & Partners (AS Partners), Romgaz, OMV Petrom, Premier Energy, Nova Power and Gas, Transgaz, Federația Patronală de Petrol și Gaze (FPPG), REI Grup
Detalii aici
″Cred că, având în vedere listarea Hidroelectrica, având în vedere portofoliul de proiecte, inclusiv proiecte cu grad de finalizare mare, grad de execuție mare, se simte nevoia unei reîmprospătări la nivelul echipei. Dar asta nu este decizia mea ca ministru și nu m-am implicat și n-o să mă implic niciodată în procedurile de selecție făcute în baza ordonanței 109. Noi suntem autoritate tutelară, ne putem exprima în cadrul adunării generale a acționarilor. Acum, procedura este derulată la nivelul consiliului de supraveghere, prin comitetul de nominalizare și remunerare. Înțeleg că vor face o listă scurtă și vor veni cu acea propunere la nivelul consiliului de supraveghere, urmând CS-ul să decidă fericiții câștigători sau nefericiții câștigători, pentru că dacă nu se vor ține de treabă, cu siguranță vor avea o problemă″, a spus Burduja.
Chestionat de ziariști în legătură cu problemele companiei legate de facturare și de încheierea de noi contracte de furnizare, ministrul a spus că ″se simte nevoia de reîmprospătare și din această perspectivă″.
″Deși pot să empatizez cu provocarea Hidroelectrica de a fi pus pe repede înainte în funcțiune un întreg sistem în zona de furnizare. Nu e o companie care să fi avut aceste competențe în trecut și atunci a trebuit să vină cu sisteme de gestiune, sisteme informatice, relații cu consumatorul final din zona casnică. Deci lucruri noi pentru Hidroelectrica. Le-am sesizat și eu în repetate rânduri, inclusiv formal, că sunt petiții pe care le primim constant la nivelul ministerului și că trebuie să ne raporteze cum rezolvă aceste probleme. De fiecare dată mi-au răspuns, sunt într-un proces de rezolvare, dar sigur că el durează. Au fost și ambițioși. Că au venit cu prețuri foarte competitive și atunci și-au atras o importantă cotă de piață. Sper să nu greșesc, dar cred că e cel mai mare furnizor astăzi și până nu demult nu exista această variantă, de a beneficia de furnizare din partea Hidroelectrica. Deci uman, înțeleg, chiar și profesional″, a conchis ministrul Energiei.