VIDEO BSOG Energy și DN AGRAR investesc peste 30 de milioane de euro în cel mai mare proiect de biometan din România

VIDEO BSOG Energy și DN AGRAR investesc peste 30 de milioane de euro în cel mai mare proiect de biometan din România

Șeful BSOG, Mark Beacom

scris 16 oct 2024

BSOG Energy, compania de energie specializată în dezvoltarea proiectelor de producere a biometanului în România, deținută de Black Sea Oil & Gas, primul operator al unui zăcământ nou offshore din Marea Neagră, și DN AGRAR Group (BVB: DN), cea mai mare fermă integrată din România, lider în producția de lapte de vacă, au semnat un acord de cooperare pentru cel mai mare proiect de producție a biometanului din România, cu o capacitate totală de până la 15 MW.

Investiția totală pentru realizarea proiectului este estimată la peste 30 de milioane de euro. Execuția proiectului este estimată să dureze peste 2 ani de la semnarea acordului final. Veniturile anuale estimate pentru DN AGRAR vor fi între 3 și 3,5 milioane de euro, în baza unui contract pentru o perioada de 15 ani.

Urmărește-ne și pe Google News

Recent, la Profit.Energy Forum, șeful BSOG, Mark Beacom a declarat: „Ne-am uitat la biogaz, oportunitatea este foarte mare. România este cel de-al patrulea cel mai mare producător de animale din UE și potențialul există. Obstacolele, în special cele comerciale, însă țin de reglementare. Am înființat o nouă companie care se concentrează pe energia verde (BSOG Energy SRL - n.r.), iar primul domeniu pe care ne-am concentrat, este biogazul”.

DN AGRAR va furniza materia primă pentru producția de biometan printr-un contract pe termen lung pentru a asigura sustenabilitatea proiectului, iar BSOG Energy va dezvolta infrastructura necesară.

FOTO Nicușor Dan declanșează procedura pentru referendum. Vrea exclusivitate la autorizații de construire. Ce întrebări ar fi pe buletinul de vot CITEȘTE ȘI FOTO Nicușor Dan declanșează procedura pentru referendum. Vrea exclusivitate la autorizații de construire. Ce întrebări ar fi pe buletinul de vot

Împreună cu fabrica de compost care va deveni operațională din a 2-a parte a anului, implicarea în producția de biometan face parte din strategia DN AGRAR de dezvoltare prin diversificarea și extinderea activității cu accent pe sustenabilitate.

Strategia de dezvoltare include, de asemenea, o nouă fermă, Straja, situată în apropierea orașului Alba Iulia, unde a început construcția pentru o capacitate viitoare de 5.000 de animale. Ferma Straja, pentru care efectivul de animale este pregătit la DN AGRAR Prodlact, va deveni operațională în acest an. Creșterea capacității de producție este planificată treptat, cu atingerea

„Suntem încântați să fim parteneri cu o companie de calibrul DN AGRAR în acest proiect interesant. Având în vedere dublul beneficiu de a elimina deșeurile organice din mediu și, în același timp, de a produce gaze verzi ca înlocuitor al gazelor naturale, momentul de oportunitate pentru producerea biometanului a crescut la nivel global. Deși producția de biometan la scară comercială este bine stabilită în Europa de vest, acest proiect va fi primul de acest tip în România și anticipăm că putem crește capacitatea de la 15 MW la peste 20 MW prin obținerea de materie primă suplimentară. În condițiile asigurării unui cadru de reglementare favorabil, credem că acest proiect poate deschide calea pentru alte dezvoltări de biometan la scară mare în România. Acționarii Black Sea Oil & Gas, The Carlyle Group și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, susțin pe deplin această nouă inițiativă.”, a declarat Mark Beacom, Managing Director, BSOG Energy.

iBanFirst: Pentru companiile europene și românești de comerț, o administrație Harris nu ar oferi perspective mai favorabile decât o administrație Trump CITEȘTE ȘI iBanFirst: Pentru companiile europene și românești de comerț, o administrație Harris nu ar oferi perspective mai favorabile decât o administrație Trump

„DN AGRAR a inițiat proiectul la începutul anului 2024 pentru a atinge obiectivele de sustenabilitate și pentru a crea o nouă sursă de venituri, fiind cel mai mare producător de lapte din România. Acest parteneriat strategic a fost semnat în considerarea experienței BSOG în realizarea de proiecte în România. Scopul nostru este de a transforma DN AGRAR într-un lider în agricultură sustenabilă, reducând semnificativ emisiile de carbon din activitățile curente prin valorificarea gunoiul de grajd provenit direct de la fermele noastre pentru producția de biogmetan. Estimăm că putem realiza o reducere de 90% a emisiilor de carbon, în timp ce deschidem oportunități economice și creăm noi locuri de muncă. Proiectele noastre precum producția de biometan, fabrica de compost și energie solară ne vor conduce către emisii aproape de zero și vor asigura dezvoltarea activității noastre de bază”, a adăugar Peter de Boer, Membru CA & Director Relația cu Investitorii DN AGRAR Group

DN AGRAR Group este cel mai mare producător de lapte de vacă din România și unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața europeană. Compania a fost fondată în 2008 de Jan Gijsbertus de Boer și activează în centrul Transilvaniei, în județele Alba, Sibiu și Hunedoara.

Principalele domenii de activitate ale DN AGRAR sunt zootehnie, producție agricolă vegetală, prestări servicii agricole, logistică, transport, turism și servicii de consultanță în afaceri și management. Grupul DN AGRAR include 11 companii, dintre care 4 ferme a căror activitate principală este creșterea vacilor de lapte (ferma Prodlact) și producția de lapte de vacă (fermele Cut, Lacto Agrar și Apold). Grupul DN AGRAR are aproximativ 300 de angajați, lucrează peste 7.000 de hectare de teren deținute și în arendă și deține peste 15.000 de animale, atât vaci de lapte, cât și tineret bovin.

Compania este listată pe Bursa de Valori București, piața AeRO, din februarie 2022, în urma încheierii cu succes a unui plasament privat de acțiuni în iulie 2021, prin care compania a atras 24,8 milioane lei de la investitori. Începând cu 19 septembrie 2022, acțiunile DN AGRAR sunt incluse în indicele BETAeRO al celor mai tranzacționate companii din Sistemul Multilateral de Tranzacționare SMT, iar, începând cu 1 martie 2024, acțiunile DN AGRAR fac parte și din indicii MSCI Frontier IMI și MSCI Romania IMI (Investable Market Indices), în categoria Small Cap.

viewscnt
Afla mai multe despre
bsog
biogaz
producție
profit energy.forum
dn agrar