Uniunea Europeană a introdus noi limite de poluare, ce vizează termocentralele pe bază de cărbune, gaz și alți combustibili fosili

Uniunea Europeană a introdus noi limite de poluare, ce vizează termocentralele pe bază de cărbune, gaz și alți combustibili fosili
scris 1 aug 2017

Uniunea Europeană a introdus noi limite de poluare pentru emisiile de substanțe toxice ale termocentralelor pe bază de cărbune, gaz, păcură și alți combustibili fosili, precum și ale platformelor petroliere marine, astfel că acestea au la dispoziție patru ani să investească în modernizarea sistemelor de purificare a gazelor de ardere și a apelor reziduale, pentru ca până în 2021 să se alinieze standardelor europene.

Astfel, Uniunea Europeană a introdus noi limite de poluare pentru dioxid de sulf (SO2), oxizi de azot (NOx) și pulberi (PM), mercur (Hg), acid clorhidric (HCl) și florură de hidrogen (HF). Acestea vizează termocentralele pe bază de cărbune, gaz, păcură și alți combustibili fosili, precum și platformele petroliere marine, inclusiv termocentralele din România, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

“În Romania, termocentralele pe bază de cărbune sunt depășite și foarte ineficiente. Zecile de milioane de euro, necesare conformării lor, pot fi folosite de companiile energetice mult mai bine: pentru a construi surse de energie regenerabile, moderne și curate, ce sporesc securitatea energetică, generează multe comenzi pentru companiile de inginerie din România și, implicit, mai multe locuri de muncă. Și să nu uităm că vom respira chiar și un aer mai curat", susține  Alin Tănase, coordonator de campanii în cadrul Greenpeace România.

Guvernul ar putea vinde ELCEN mai scump decât se anunța inițial. Ar putea fi nevoie și de acordul băncilor, iar PMB ar putea prelua unele rate bancare ale companiei CITEȘTE ȘI Guvernul ar putea vinde ELCEN mai scump decât se anunța inițial. Ar putea fi nevoie și de acordul băncilor, iar PMB ar putea prelua unele rate bancare ale companiei

Conform directivei Uniunii Europene, termocentralele trebuie să investească, în următorii patru ani, pentru modernizarea sistemelor de purificare a gazelor de ardere și a apelor reziduale, astfel încât în 2021 acestea să se alinieze standardelor europene.

Potrivit unui comunicat de presă al Comisiei Europene, termocentralele sunt principala sursă de poluare a aerului, care cauzează moartea a peste 400.000 de oameni în fiecare an.

viewscnt
Afla mai multe despre
uniunea europeana
poluare