Transgaz va plăti în 2022 către Tinmar un preț de 4 ori mai ridicat pe electricitatea furnizată

Transgaz va plăti în 2022 către Tinmar un preț de 4 ori mai ridicat pe electricitatea furnizată
scris 10 ian 2022

Operatorul sistemului de transport gaze autohton, Transgaz, va plăti pentru electricitatea consumată în 2022, de cele aproximativ 1.300 de locuri de consum pe care le deține, un preț de 4 ori mai ridicat decât cel achitat anul trecut. Recent, compania a semnat un contract de furrnizare energie electrică cu același furnizor de anul trecut, Tinmar Energy, contract care se întinde pe întreg anul 2022 și se ridică la o valoare de 25 milioane lei, relevă date analizate de Profit.ro.

Vechiul contract, semnat cu același furnizor, valabil pentru întreg anul trecut, a avut o valoare de aproximativ 6,4 milioane de lei.

Urmărește-ne și pe Google News

Între timp, numărul locurilor de consum ale companiei a crescut de la 1.253 la 1.285, aprecierea valorii contractului fiind însă explicabilă și prin explozia prețurilor de pe piața angro de electricitate.

FOTO Grupul american Philip Morris International pregătește investiții suplimentare de peste 100 milioane dolari în România și lansează și un nou produs CITEȘTE ȘI FOTO Grupul american Philip Morris International pregătește investiții suplimentare de peste 100 milioane dolari în România și lansează și un nou produs

„Energia electrică achiziționată va fi furnizată pentru funcționarea consumatorilor instalați în locurile de consum: echipamente tehnologice, de calcul și comunicație, de iluminat, de asigurare a condițiilor de siguranță în funcționare și a condițiilor de desfășurare a activităților zilnice. Numărul locurilor de consum este de 1.285. Perioada de furnizare va fi de 12 luni, începând cu 01.01.2022, până la 31.12.2022”, precizează Transgaz.

Piața pentru ziua următoare (PZU), operată de OPCOM, este cea mai importantă piață de electricitate din România, volumul tranzacționat pe această piață reprezentând aproximativ 40% din consumul intern.

Începând cu a doua jumătate a anului trecut, prețul energiei tranzacționate pe această piață a avut o evoluție ascendentă susținută, ajungând ca în luna noiembrie prețurile medii lunare să fie de peste cinci ori mai ridicate decât cele din noiembrie 2019 și noiembrie 2020.

Philip Morris International începe comercializarea în România a dispozitivului lil SOLID 2.0 introdus de IQOS pentru a accelera progresul către un viitor fără fum CITEȘTE ȘI Philip Morris International începe comercializarea în România a dispozitivului lil SOLID 2.0 introdus de IQOS pentru a accelera progresul către un viitor fără fum

Iar furnizorii, printre care și Tinmar Energy, achiziționează în medie 40% din energia revândută consumatorilor finali de pe această piață.

Potrivit termene.ro, în 2020, Tinmar Energy SA a raportat o cifră de afaceri de 2,2 miliarde lei (în creștere cu 4% față de anul precedent), un profit de 112,6 milioane lei (+80% față de anul precedent) și un număr de 90 angajați, după 6 ani de activitate.

Conform datelor postate pe propriul site, Tinmar are aproximativ 2.800 clienți corporate, furnizând în medie anual 12 TWh, din care 3,6 TWh către clienți, iar 8,4 TWh pe piețele de energie electrică.

viewscnt
Afla mai multe despre
transgaz
tinmar
electricitate
contract