Compania de stat Romgaz, cel mai mare producător și operator de înmagazinare de gaze naturale din România, totodată producător și furnizor de energie electrică, vrea să angajeze consultanți externi care să îi întocmească planurile de afaceri pe următorii 10 ani.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
CITEȘTE ȘI VIDEO Biden iese la rampă și transmite americanilor după prăbușirea Silicon Valley Bank: Stați liniștiți! Giganți bancari vor să preia SVBCompania are nevoie de 4 planuri de afaceri, respectiv unul pentru întreg grupul, unul pentru Romgaz SA (producție și furnizare de gaze și energie), unul pentru filiala de înmagazinare Depogaz și unul pentru Romgaz Black Sea Limited, filiala înregistrată în Bahamas preluată pentru peste 1 miliard de dolari de la americanii de la ExxonMobil, care deține 50% din cea mai mare concesiune offshore de gaze naturale din Marea Neagră românească, Neptun Deep.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Dat fiind că ″Romgaz Black Sea Limited nu generează venituri″, iar ″Filiala Depogaz a primit finanțare parțială prin fonduri nerambursabile pentru derularea unui proiect de creștere a capacității de extracție gaze naturale în depozitul de la Bilciurești″, ″este necesară stabilirea necesităților de finanțare a investițiilor viitoare atât la nivelul grupului Romgaz, cât și al fiecărei entități în parte (Romgaz, filiala Depogaz, respectiv filiala Romgaz Black Sea Limited)″, se arată în documente.
Fiecare plan de afaceri trebuie să cuprindă cel puțin următoarele informații: material de prezentare plan de afaceri în format Word, PDF și Power Point, modelul economic de plan de afaceri (defalcat pe principalele activități) în format Excel și PDF (care să cuprindă următoarele: venituri pe principalele categorii; cheltuieli pe principalele categorii; profit brut; calcul impozite și taxe; profit net; program de finanțare cu calcule detaliate privind sursele de finanțare, rambursări de credite, emisiune de obligațiuni etc), principalii indicatori de profitabilitate, rentabilitate, bilanț și cash-flow.
Toate documentele vor fi redactate atât în limba română, cât și în limba engleză.
CITEȘTE ȘI Porsche stabilește noi recorduri în anul listării pe bursă și țintește o profitabiliate apropiată de FerrariProfitul net al Romgaz a crescut cu o treime anul trecut, la peste 2,5 miliarde lei. Veniturile companiei din 2022 au fost mai mult decât duble comparativ cu cele din 2021, ajungând la 13,67 miliarde lei. În schimb, producția de gaze a Romgaz a scăzut cu 1,84%, la 4,936 miliarde metri cubi.
Scumpirea masivă a gazelor de anul trecut de pe piețele angro a majorat atât veniturile, cât și obligațiile fiscale ale Romgaz. Astfel, cheltuielile cu redevența petrolieră au crescut de la 740 milioane lei la 1,658 miliarde lei, iar cele cu impozitul suplimentar - de la 1,258 la 4,904 miliarde lei. În plus, Romgaz va trebui să plătească contribuție de solidaritate de 996 milioane lei.