Compania de stat Romgaz, cel mai mare producător și operator de înmagazinare de gaze naturale din România, totodată producător de energie electrică, pregătește o procedură de achiziție publică pentru a contracta o firmă de recrutare de personal, relevă date analizate de Profit.ro.
Serviciile de head-hunting sunt necesare ″în vederea angajării în cadrul Societății Naționale de Gaze Naturale Romgaz SA în funcții de management superior″.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Romgaz caută, astfel, directori de sucursale cu vechime de minim 8 ani, directori de divizii și departamente (9 ani), directori economici de sucursale, directori tehnici, directori de producție și directori comerciali (7 ani), directori de direcții (8 ani) și ingineri-șefi (7 ani).
″(…) recrutarea și selecția trebuie să se desfășoare după criterii foarte bine prestabilite și este indicată reducerea compromisurilor în diferitele faze ale procesului. Astfel, obiectivitatea reprezintă factorul cheie în faza de selecție a candidaților pentru fiecare post″, se precizează în document.
Firma de recrutare ce va fi selectată va trebui să definească exact profilul candidaților, pe baza fișei postului și a condițiilor de angajare furnizate de beneficiar, să stabilească contacte cu persoanele care corespund cerințelor și să evalueze competențele profesionale, comportamentale, de adaptare și integrare în organizație, precum și psiho-individuale ale candidaților.
″Termenul pentru care se va încheia contractul de recrutare de personal este de 24 luni, cu posibilitate de prelungire, în funcție de rezultatele recrutărilor anterioare″, mai menționează sursa citată.
CITEȘTE ȘI VIDEO BBC: Zeci de români fără adăpost dorm pe Oxford StreetCEO-ul, directorul general adjunct și directorul economic al Romgaz au fost confirmați în funcții în luna mai și au primit mandate definitive de 4 ani, în urma unui concurs de selecție, după cum a relatat Profit.ro.
Ulterior, a fost schimbată conducerea filialei Romgaz Black Sea Ltd., preluată în august 2022 pentru peste 1 miliard de dolari de la americanii de la ExxonMobil și deținătoare a 50% din drepturile asupra concesiunii offshore de gaze naturale Neptun Deep, cea mai mare din Marea Neagră românească, pentru care decizia finală de investiție a fost anunțată în iunie.