România - cel mai mare salt către locuințe și sedii de firmă independente energetic. Cât costă o astfel de casă

România - cel mai mare salt către locuințe și sedii de firmă independente energetic. Cât costă o astfel de casă
scris 14 oct 2024

România înregistrează cel mai mare salt către locuințe și sedii de firmă independente energetic și chiar inteligente, 2024 fiind cel mai bun an pe piața instalațiilor pentru independență energetică - sisteme fotovoltaice, pompe de căldură, baterii de stocare și alte tehnologii.

Astfel, prin programul Casa Verde 2024 este înregistrată cea mai mare cerere, în creștere de 2 ori față de anul trecut, pentru sisteme complete care să asigure independență energetică totală, beneficiarii investind suplimentar finanțării de la stat până la 5.000 euro, pentru 20 kWh în panouri fotovoltaice. Totodată, programul Electric UP, destinat IMM-urilor, ajută la trecerea mai rapidă către independență energetică la nivel de țară.

Urmărește-ne și pe Google News
EXCLUSIV Furnizorii PPC: Actuala plafonare din energie nu ne avantajează. Vrem liberalizare, cu protejarea vulnerabililor și oferte angro suficiente de la producători CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Furnizorii PPC: Actuala plafonare din energie nu ne avantajează. Vrem liberalizare, cu protejarea vulnerabililor și oferte angro suficiente de la producători
Evenimente

20 noiembrie - Eveniment News.ro Orașul meu
28 noiembrie - Profit Financial.forum

“În sesiunea Casa Verde de anul acesta este cel mai mare interes pentru soluții complete care să ofere independență energetică. Dacă în trecut cei mai mulți beneficiari Casa Verde optau doar pentru instalarea panourilor fotovoltaice, în ultimii doi ani trendul s-a schimbat, iar cererea pentru pompe de căldură a crescut de aproximativ 4 ori”, spune Sorin Lăpădatu, fondator NEXO Group.

Cât costă o casă independentă energetic

În ultima perioadă, în contextul cererii ridicate, costurile pentru instalații pentru case eficient energetic au început să scadă. Acestea variază în funcție de cantitatea de kilowați aleasă sau de necesarul pentru independență energetică. Spre exemplu, pentru un sistem de instalații de panouri solare, pompe de căldură, baterii și manoperă, pentru o casă cu etaj cu o suprafață de 100 mp, costul poate fi în jur de 15.000 de euro pentru independență energetică. Pentru o locuință cu o suprafață de 200 mp, costul total poate ajunge la 25.000 de euro pentru 10 Kw care acoperă necesarul pentru independență energetică și, implicit, consum zero la energie.

Omul de afaceri israelian Beny Steinmetz a fost reținut din nou în Grecia în baza unui mandat emis în România, unde e condamnat definitiv la închisoare. El a mai fost reținut și apoi eliberat în Grecia și Cipru CITEȘTE ȘI Omul de afaceri israelian Beny Steinmetz a fost reținut din nou în Grecia în baza unui mandat emis în România, unde e condamnat definitiv la închisoare. El a mai fost reținut și apoi eliberat în Grecia și Cipru

Cei care cumpără cel mai des instalații complete pentru independență energetică sunt românii care locuiesc în zone metropolitane ca București și Ilfov, dar și în orașe mari și medii și zonele suburbane din Cluj, Iași sau Timișoara. Există un interes emergent și în mediul rural din județe ca Bacău, Giurgiu, Ialomița, Prahova sau Argeș, unde costurile reduse ale terenurilor permit investiții mai mari în tehnologii ecologice.

viewscnt
Afla mai multe despre
case
energie