Rafinăria Petrotel Lukoil intră în revizie tehnică pentru a doua oară în acest an

Rafinăria Petrotel Lukoil intră în revizie tehnică pentru a doua oară în acest an
scris 13 nov 2015

Rafinăria Petrotel Lukoil din Ploiești, care deține o cotă de circa 20% pe piața românească a produselor petroliere, va opri instalațiile pentru revizie, timp de două săptămâni, în perioada 28 noiembrie - 12 decembrie.

Petrotel Lukoil și-a informat în acest sens partenerii de afaceri printr-o notificare transmisă la finalul lunii septembrie.

Urmărește-ne și pe Google News

Rafinăria Petrotel a mai intrat în revizie anul acesta începând cu finalul lunii martie, timp de 30 de zile.

Și Rompetrol Rafinare a oprit, în perioada 11 octombrie - 20 noiembrie, activitatea rafinăriei Petromidia și a diviziei de petrochimie, în vederea desfășurării reviziei generale programate ce are loc o dată la 5 ani. Nivelul total al lucrărilor și investițiilor realizate în această perioadă a fost estimat la 77,5 milioane de dolari.

Rafinăria Petrobrazi a OMV Petrom a fost oprită pentru revizii timp de o lună în 2014, în al doilea trimestru al anului.

Petrotel Lukoil, compania-mamă Lukoil Europe Holdings și mai multe persoane din conducerea rafinăriei și din Consiliul de Administrație al acesteia sunt judecate pentru evaziune fiscală, spălare de bani și folosire cu rea-credință a creditului societății, prejudiciul total fiind estimat de procurori la aproape 1,2 miliarde euro.

La începutul lunii octombrie, Tribunalul Prahova a ridicat sechestrele impuse asupra conturilor directorilor ruși ai companiei Lukoil România, după ce, cu o zi înainte, modificase și condițiile controlului judiciar, permițându-le să meargă oriunde pe teritoriul României.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii ploieșteni, prin achiziții de materie primă prin intermediul unor societăți din grup la prețuri ridicate și vânzarea de produse finite la prețuri sub cele de cost, Petrotel Lukoil ar fi externalizat profituri atât către firme din grup, cât și către societății offshore, pentru a nu raporta profit în România și a nu achita impozit pe profit către bugetul de stat.

În plus, această politică de prețuri ar fi decapitalizat compania, creând nevoia de credite contractate de la acționarul majoritar, Lukoil Europe Holdings, cu dobânzi mari, rambursările acestor credite "fiind o formă de transfer și externalizare a lichidităților" Petrotel către acționarul majoritar Lukoil Europe Holdings, după exprimarea din rechizitoriu.

Datele Ministerului Finanțelor Publice arată că, în perioada 2008-2014 inclusiv, Petrotel Lukoil a raportat pierderi cumulate de peste 2,2 miliarde lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
lukoil
petrotel lukoil
dosarul petrotel lukoil
rafinaria petrotel lukoil