Rafinăria Lukoil, amendată pentru poluarea aerului în Ploiești. Nivelul de hidrogen sulfurat a fost de 15 ori mai mare decât limita admisă

Rafinăria Lukoil, amendată pentru poluarea aerului în Ploiești. Nivelul de hidrogen sulfurat a fost de 15 ori mai mare decât limita admisă
scris 3 sep 2020

Comisarii Gărzii de Mediu Prahova au amendat cu 100.000 de lei rafinăria Petrotel Lukoil din Ploiești, pe motiv că aceasta a poluat aerul în timpul trecerii gazelor de la o instalație veche pe una nouă. Timp de o jumătate de oră, miercuri dimineață, nivelul de hidrogen sulfurat în unele zone din oraș a fost de aproape 15 ori mai mare decât limita maximă admisă.

Verificările Gărzii de Mediu Prahova au fost făcute după ce Prefectura Prahova a cerut public acestei instituții să stabilească sursa poluării și a mirosului puternic din cauza căruia numeroși localnici din Ploiești au sesizat, miercuri dimineață, autoritățile, reclamând poluarea masivă a aerului, scrie News.ro.

Garda de Mediu Prahova a transmis Prefecturii, în cursul zilei de joi, că după ce a verificat toate stațiile de monitorizare a emisiilor ce aparțin rafinăriilor din municipiul Ploiești a constatat că la stația de monitorizare din zona cartierului Mihai Bravu, ce aparține Petrotel Lukoil, indicatorul H2S-hidrogen sulfurat a fost depășit miercuri dimineață, între orele 06.30 și 07.00.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO CEZ construiește o microhidrocentrală pe cursul râului Bârzava CITEȘTE ȘI FOTO CEZ construiește o microhidrocentrală pe cursul râului Bârzava

Conform concluziilor Gărzii de Mediu, nivelul hidrogenului sulfurat eliberat în aer a fost de aproape 15 ori mai mare decât valoarea maximă admisă.

"În urma controlului din data de 02.09.2020, s-au constatat următoarele: Societatea are în derulare proiectul «Construire complex recuperare sulf RS3» și, la data de 02.09.2020, s-a început trecerea gazelor de la instalația DGRS (Desulfurare Gaze și Recuperare Sulf) de pe vechiul coș pe cel nou, conform programului investițional. În timpul operației, pe o perioadă de aproximativ 30 minute, gazele au fost dirijate spre faclă. Din cauza condițiilor de dispersie, valoarea înregistrată a indicatorului H2S a fost de 218,04 ug/mc, față de valoarea limită admisă de 15ug/mc” se arată în răspunsul Gărzii de Mediu la solicitarea Prefecturii Prahova.

În urma acestor constatări, rafinăria a fost amendată cu 100.000 de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
rafinăria lukoi
amenda
poluare