Prețurile petrolului au scăzut, după ce au atins cele mai ridicate niveluri din ultimele șapte săptămâni

Prețurile petrolului au scăzut, după ce au atins cele mai ridicate niveluri din ultimele șapte săptămâni
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iun 2024

Prețurile petrolului au scăzut, după ce în timpul tranzacțiilor au atins niveluri maxime ale ultimelor șapte săptămâni, pe fondul optimismului referitor la cererea de vară și îngrijorările legate de escaladarea conflictelor, transmite Reuters.

Cotația petrolului Brent a scăzut cu 0,1%, la 85,33 dolari pe baril, iar prețul petrolului WTI, de referință în SUA, a coborât cu 0,1%, la 81,57 dolari pe baril.

Urmărește-ne și pe Google News
GRAFIC Efectul caniculei în România. Astăzi vom avea un preț record al verii la electricitate CITEȘTE ȘI GRAFIC Efectul caniculei în România. Astăzi vom avea un preț record al verii la electricitate
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut în timpul tranzacțiilor la 85,84 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel de la 1 mai, în timp ce cotația țițeiului american West Texas Intermediate a atins 81,96 dolari pe baril, nivel maxim după 30 aprilie, scrie News.ro.

Volumul tranzacțiilor a fost scăzut din cauza unei sărbători federale în Statele Unite.

”Instantaneul actual prezintă o imagine dezamăgitoare, dar există lăstari verzi care indică o perspectivă mai optimistă”, a spus Tamas Varga, de la brokerul de petrol PVM.

Faptul că prețul petrolului Brent este cu 8 dolari peste minimele înregistrate la începutul lunii iunie ”arată un optimism real că balanța petrolului global se va înăspri în cele din urmă”, a adăugat Varga.

Ambele valori de referință, după ce și-au revenit puternic în ultimele două săptămâni, au câștigat mai mult de 1 dolar în sesiunea anterioară, până la vârfuri de șapte săptămâni, după ce un atac cu dronă ucraineană a dus la un incendiu la un terminal petrolier într-un port major rusesc.

În Orientul Mijlociu, ministrul israelian de Externe Israel Katz a avertizat despre un posibil ”război total” cu Hezbollah-ul libanez, chiar dacă SUA au încercat să evite un conflict mai larg între Israel și grupul susținut de Iran.

VIDEO Danemarca și Germania, legate de cel mai lung tunel rutier și feroviar subacvatic din lume. Călătorie în doar 7 minute CITEȘTE ȘI VIDEO Danemarca și Germania, legate de cel mai lung tunel rutier și feroviar subacvatic din lume. Călătorie în doar 7 minute

Un război în creștere riscă o întrerupere a aprovizionării în regiunea cheie producătoare de petrol.

”Orice răcire (a tensiunilor) între ambele părți pare dificilă pe termen scurt, ceea ce poate menține prețurile petrolului bine susținute, deoarece participanții de pe piață ignoră punctele slabe pe frontul economic, de la vânzările cu amănuntul mai slabe decât erau așteptările în SUA la seturi mixte de date în Chineaîn această săptămână”, a declarat Yeap Jun Rong, un strateg de piață la IG din Singapore.

Datele din China au arătat săptămâna aceasta că producția industrială din luna mai a ratat așteptările, dar vânzările cu amănuntul, un indicator al consumului, au marcat cea mai rapidă creștere din februarie.

Între timp, stocurile de țiței din SUA au crescut cu 2,264 milioane de barili în săptămâna încheiată pe 14 iunie, au declarat marți surse din piață, citând cifrele American Petroleum Institute.

Analiștii chestionați de Reuters se așteptau la o retragere de 2,2 milioane de barili din stocurile de țiței. Cu toate acestea, stocurile de benzină au scăzut cu 1,077 milioane de barili, în timp ce stocurile de distilate au crescut cu 538.000 de barili, au spus sursele, vorbind sub rezerva anonimatului.

Datele oficiale privind stocurile de la Administrația pentru informații în energie din SUA vor fi disponibile joi.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret