Prețurile petrolului au scăzut cu circa 10 dolari pe baril, din cauza temerilor legate de o posibilă recesiune globală

Prețurile petrolului au scăzut cu circa 10 dolari pe baril, din cauza temerilor legate de o posibilă recesiune globală
scris 6 iul 2022

Prețurile petrolului au scăzut marți cu circa 10 dolari pe baril, din cauza temerilor legate de o posibilă recesiune globală, care ar duce la reducerea cererii chiar și în cazul unei întreruperi a livrărilor, în timp ce lucrătorii din sectorul petrolului și gazelor din Norvegia au început o acțiune grevistă, transmite Reuters.

Cotația țițeiului Brent, de referință la nivel global, a scăzut cu 10,77 dolari, sau cu 9,5%, la 102,73 dolari pe baril, până la ora 15:43 GMT (18:43 ora României), scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
EXCLUSIV Guvernul mai vrea 100 de milioane de euro de la operatorii din sectorul jocurilor de noroc. Le pregătește creșteri de taxe CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Guvernul mai vrea 100 de milioane de euro de la operatorii din sectorul jocurilor de noroc. Le pregătește creșteri de taxe
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Prețul petrolului american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 9,30 dolari, sau cu 8,6%, la 99,13 dolari pe baril, de la închiderea de vineri. Luni nu au avut loc tranzacții cu petrolul WTI din cauza unei sărbători în SUA.

”Piața devine strânsă, dar totuși prețurile scad și singura modalitate prin care poți explica este frica de recesiune pentru fiecare activ de risc”, a declarat Robert Yawger, director pentru contracte futures pentru energie la Mizuho, ​​în New York.

Contractele futures pentru petrol au scăzut odată cu bursele de acțiuni, care servesc adesea ca indicator al cererii pentru țiței, investitorii fiind îngrijorați de posibilitatea unei recesiuni economice, în timp ce băncile centrale din întreaga lume iau măsuri agresive pentru a limita inflația.

În zona euro, datele au arătat că creșterea activităților de afaceri a încetinit și mai mult luna trecută, indicatorii de perspectivă sugerând că regiunea ar putea intra în declin în acest trimestru, consumatorii fiind reticenți să cheltuiască din cauza costului ridicat al vieții.

Și în Coreea de Sud inflația a atins în iunie un maxim al ultimilor aproape 24 de ani, contribuind la îngrijorările legate de încetinirea creșterii economice și a cererii de petrol.

Preocupările privind aprovizionarea persistă, acestea ridicând inițial coootațiile petrolului WTI și Brent, , din cauza potențialei perturbări a producției în Norvegia, unde lucrătorii exploatărilor offshore au început o grevă.

Este așteaptat ca greva din Norvergia să reducă producția de petrol și gaze cu 89.000 de barili echivalent petrol pe zi (bepd), din care producția de gaze reprezintă 27.500 de barili pe zi, a declarat producătorul norvegian Equinor (EQNR.OL).

Arabia Saudită, cel mai mare exportator de petrol din lume, a crescut prețul țițeiului pentru cumpărătorii asiatici aferent lunii august, la niveluri record, pe fondul ofertei strânse și a cererii ridicate.

Între timp, fostul președinte al Rusiei Dmitri Medvedev a declarat că o propunere din partea Japoniei, de a limita prețul petrolului rusesc la aproximativ jumătate din nivelul actual, ar însemna mai puțin petrol pe piață și ar putea împinge prețurile la peste 300-400 de dolari pe baril.

Liderii G7 au convenit săptămâna trecută să exploreze fezabilitatea introducerii unor plafoane temporare ale prețurilor de import pentru combustibilii fosili ruși, inclusiv petrol, în încercarea de a limita resursele pentru finanțarea ”operațiunii militare speciale” a Moscovei în Ucraina.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret