Prețurile petrolului au crescut, riscurile globale compensând creșterea neașteptată a stocurilor în SUA

Prețurile petrolului au crescut, riscurile globale compensând creșterea neașteptată a stocurilor în SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iun 2024

Prețurile petrolului au crescut, inversând pierderile din timpul tranzacțiilor, riscurile globale compensând a treia creștere săptămânală, neașteptată, din ultimele patru săptămâni, a stocurilor din Statele Unite, care a alimentat îngrijorările legate de cererea pe cea mai mare piață de petrol din lume, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Contractele futures pentru petrolul West Texas Intermediate (WTI) din SUA au urcat cu 7 cenți, la 80,90 dolari pe baril, scrie News.ro.

Contractele futures pentru țițeiul Brent au scăzut cu 0,3%, până la 85,23 dolari pe baril.

ULTIMA ORĂ Prosumatorii, obligați prin lege să-și instaleze sisteme de stocare a energiei. Amendament PSD, după un studiu al Politehnicii comandat de distribuitori CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Prosumatorii, obligați prin lege să-și instaleze sisteme de stocare a energiei. Amendament PSD, după un studiu al Politehnicii comandat de distribuitori

Tensiunile transfrontaliere dintre Israel și Hezbollah din Liban au escaladat în ultimele săptămâni, stârnind temerile legate de un război total Israel-Hezbollah care ar putea atrage și alte puteri regionale, inclusiv principalul producător de petrol Iran.

Administrația pentru informații în energie din SUA (EIA) a raportat o creștere de 3,6 milioane de barili a stocurilor de țiței ale țării în săptămâna încheiată pe 21 iunie, luând prin surprindere analiștii care se așteptau ca stocurile să scadă, potrivit unui sondaj Reuters.

Stocurile au crescut în SUA spre deosebire de scăderile din alte părți, a remarcat analistul UBS Giovanni Staunovo.

”Aș numi piața petrolului o poveste cu povești diferite. Am văzut scăderile de stocuri de petrol în Japonia și Europa săptămâna trecută. Așa că se pare că piața se îngustează, doar că nu încă în SUA”, a spus Staunovo.

UBS încă se așteaptă ca prețul petrolului să crească în săptămânile următoare.

Traderii de petrol s-au îngrijorat de consumul slab de benzină din SUA în timpul sezonului de vară, de vârf, al țării.

Consumul de benzină din SUA reprezintă aproximativ 10% din totalul consumului mondial de petrol, iar cererea de benzină din țară a scăzut săptămâna trecută cu 3,6% față de un an în urmă, la aproximativ 8,9 milioane de barili pe zi.

Stocurile de combustibil au crescut în mod neașteptat, chiar dacă rafinăriile au redus producția.

”Aceste statistici îi vor dezamăgi cu siguranță pe investitorii în benzină”, a spus Andy Lipow, de la Lipow Oil Associates din Houston.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret