Germania relaxează condițiile pentru angajarea cetățenilor străini

Germania relaxează condițiile pentru angajarea cetățenilor străini
Profit.ro
Profit.ro
scris vineri, 20:19

Liderii coaliției de guvernare din Germania au convenit să reducă obstacolele birocratice pentru cetățenii străini care caută de lucru în această țară, transmite dpa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Conform celor prevăzute în proiectul de buget pentru 2025, convenit între cancelarul Olaf Scholz, vicecancelarul Robert Habeck și ministrul de finanțe Christian Lindner, puterile autorităților germane de imigrație de a respinge permise de muncă vor fi limitate, arată Agerpres.

VIDEO Prima femeie care va ocupa postul de ministru de Finanțe al Marii Britanii CITEȘTE ȘI VIDEO Prima femeie care va ocupa postul de ministru de Finanțe al Marii Britanii

Potrivit lui Habeck, cetățenilor străini ar trebui să li se permită automat să se angajeze într-un loc de muncă în Germania dacă autoritățile de imigrație nu obiectează în termen de 14 zile.

Integrarea mai multor refugiați și potențiali contribuabili pe piața muncii ar putea fi 'o pârghie pentru creșterea economică', a subliniat vicecancelarul, membru al partidului Verzilor.

Poliția schimbă regula vizând șoferii amendați, dar care refuză primirea procesului-verbal CITEȘTE ȘI Poliția schimbă regula vizând șoferii amendați, dar care refuză primirea procesului-verbal

El a explicat că are întâlniri dese cu angajatori care, din cauza obstacolelor birocratice, au dificultăți în a angaja personal calificat.

Deocamdată nu au fost făcute publice detalii suplimentare privind noile propuneri

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
angajati