Șefii Rheinmetall și Leonardo spun că o companie mixtă nou formată deschide calea pentru consolidarea sectorului apărării al UE

Șefii Rheinmetall și Leonardo spun că o companie mixtă nou formată deschide calea pentru consolidarea sectorului apărării al UE
Profit.ro
Profit.ro
scris vineri, 21:39

Noua companie mixtă firmată recent între compania germană Rheinmetall și Leonardo din Italia este un prim pas în consolidarea sectorului european al vehiculelor de apărare, au declarat directorii generali ai celor două grupuri, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

CEO-ul Rheinmetall, Armin Papperger, a adăugat că acordul ar putea valorifica o piață europeană în valoare de peste 50 de miliarde de euro, scrie News.ro.

”Mă aștept ca, cu (această) cooperare doar pe partea vehiculelor, să existe o piață de peste 50 de miliarde de euro, o piață uriașă pe care o putem cuceri”, a spus Papperger într-un mesaj înregistrat și postat online.

Ruslan Husry, unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din Germania, a reușit în România să ajungă la nivelul pre-pandemic după doar 1 an de la prima tranzacție CITEȘTE ȘI Ruslan Husry, unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din Germania, a reușit în România să ajungă la nivelul pre-pandemic după doar 1 an de la prima tranzacție

El a adăugat că ”Putem ajuta Europa să crească împreună, iar acesta este un prim pas mic pe partea vehiculelor pentru consolidarea la nivel european”.

Mișcarea ar putea accelera consolidarea activelor de apărare în întreaga Europă, un efort extrem de politic în care interesele naționale divergente s-au dovedit până acum oarecum un obstacol.

Cu toate acestea, războiul Rusiei cu Ucraina a stârnit speranțe pentru eforturi mai concertate, Germania ia în considerare în prezent să facă echipă cu firma de capital privat Carlyle pentru a dobândi în comun o majoritate la divizia de submarine și fregate a Thyssenkrupp.

Săptămâna trecută, Franța a fost de acord să cumpere afacerea de rețele de submarine ASN de la Nokia, în cel mai recent semn al unui guvern european care dorește să aibă un control mai strâns asupra activităților de apărare.

Alianța dintre Rheinmetall și Leonardo, care a urmat întreruperii discuțiilor dintre Leonardo și compania franco-germană KNDS, este în conformitate cu obiectivul mai larg al celor două grupuri de a crea consorții pan-europene pentru a dezvolta noi sisteme de luptă.

Cele două companii au declarat miercuri că acordul vizează producerea de tancuri și alte sisteme de apărare terestră.

"Ținta este de a crea o mașină de ultimă oră pentru viitor. O mașină care este inter-domeniu și interoperabilă, care vorbește, în viitor, cu sateliți, elicoptere și avioane", a spus CEO-ul Leonardo, Roberto Cingolani.

viewscnt
Afla mai multe despre
arme
rheinmetall
leonardo