Prețurile petrolului au crescut cu peste 3%, până la maximele ultimelor două luni

Prețurile petrolului au crescut cu peste 3%, până la maximele ultimelor două luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mai 2022

Prețurile petrolului au crescut joi cu aproximativ 3%, până la maximele ultimelor două luni, din cauza semnelor de ofertă limitată înainte de sezonul de vară din SUA, în timp ce Uniunea Europeană (UE) este în conflict cu Ungaria din cauza planurilor de a interzice importurile de țiței din Rusia, din cauza invadării Ucrainei, transmite Reuters.

Contractele futures pentru petrolul Brent cu livrare în iulie au crescut cu 3,37 dolari, sau cu 3%, la 117,40 dolari pe baril, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
CEO-ul Enel, la Davos: E stupid să produci energie electrică din gaze naturale. În Rusia, Enel are 3 centrale pe gaze, la care renunță acum, cu regret CITEȘTE ȘI CEO-ul Enel, la Davos: E stupid să produci energie electrică din gaze naturale. În Rusia, Enel are 3 centrale pe gaze, la care renunță acum, cu regret

Cotația țițeiului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 3,76 dolari, sau cu 3,4%, la 114,09 dolari.

Prețul petrolului Brent a crescut pentru a șasea zi consecutiv și a consemnat cel mai ridicat nivel de închidere după 25 martie. WTI a închis la cel mai ridicat nivel din 23 martie.

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a spus că este încrezător că se poate ajunge la un acord pentru interzicerea achizițiilor de petrol rusesc înainte de următoarea reuniune a consiliului din 30 mai.

Ministrul german al economiei, Robert Habeck, a declarat că UE poate ajunge la un acord privind un embargo petrolier în câteva zile, sau poate căuta ”alte instrumente”.

Ungaria rămâne un obstacol, deoarece sancțiunile UE necesită sprijinul unanim al statelor membre.

Budapesta face presiuni pentru aproximativ 750 de milioane de euro (800 de milioane de dolari), pentru a-și moderniza rafinăriile și a extinde o conductă din Croația.

Chiar și fără o interdicție oficială, este disponibil mult mai puțin petrol rusesc, deoarece cumpărătorii și casele comerciale au evitat furnizorii din această țară.

Producția de petrol a Rusiei ar urma să scadă la 480-500 de milioane de tone în acest an, de la 524 de milioane de tone în 2021, a raportat agenția de presă de stat RIA, citându-l pe viceprim-ministrul Alexandr Novak.

OPEC+ se întrunește pe 2 iunie și este așteaptată să respecte un acord de producție de petrol convenit anul trecut și să ridice țintele de producție pentru iulie cu 432.000 de barili pe zi, au declarat șase surse OPEC+ pentru Reuters, respingând apelurile occidentale pentru o creștere mai rapidă a livrărilor, pentru a ține sub control prețurile.

Alți factori susțin, de asemenea, prețul petrolului.

”Shanghai se pregătește să se redeschidă după un blocaj de două luni, în timp ce sezonul de vârf din SUA începe cu weekendul Memorial Day”, a declarat Sugandha Sachdeva, vicepreședinte pentru cercetarea mărfurilor la Religare Broking.

Statele Unite sărbătoresc Ziua Memorialului luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret