Prețurile petrolului au crescut marți la cel mai ridicate niveluri din 2014, după ce Moscova a ordonat trupelor sale să intre în două regiuni separatiste din estul Ucrainei, în tImp ce cancelarul Germaniei a anunțat că țara sa nu va certifica conducta Nord Stream 2, de 11 miliarde de dolari, transmite Reuters.
Germania a blocat aprobarea gazoductului Nord Stream 2 din Rusia, în timp ce Statele Unite și Uniunea Europeană au discutat marți despre potențiale sancțiuni,
”Piețele văd situația ca pe o detensionare a crizei și speră că conflictul se va sfârși aici”, a declarat Bob Yawger, director pentru piața energiei la Mizuho, arată news.ro.
CITEȘTE ȘI Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceriPrețul țițeiului Brent, indicatorul de referință global, a crescut cu 1,26 dolari, sau cu 1,3%, la 96,65 dolari pe baril, iar în timpul tranzacțiilor a atins cel mai ridicat nivel din septembrie 2014, de 99,50 dolari pe baril.
Cotația petrolului West Texas Intermediate (WTI) de referință pe piața americană, a crescut cu 1,87 USD, sau cu 2,1% față de închidere de vineri, la 92,94 dolari pe baril, piața fiind închisă luni pentru o sărbătoare legală.
Petrolul WTI a atins, de asemenea, marți, un maxim al ultimilor șapte ani, de 96 de dolari pe baril.
CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Alexandru Băloi, Director Divizia de Soluții pentru Antreprenori, Vodafone România: Pentru o afacere mică, primii pași în digitalizare înseamnă prezența în mediul online. E foarte important să poată să te găsească cliențiiCriza din Ucraina a adăugat un sprijin suplimentar pentru o piață a petrolului cu prețuri în creștere și o ofertă redusă, pe măsură ce cererea își revine după pandemia de Covid-19.
Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliații săi, cunoscuți împreună sub numele de OPEC+, au rezistat apelurilor unor țări, între care SUA, de a mări mai rapid livrările.
Un oficial britanic a declarat marți că intrarea Rusiei în Ucraina a creat o situație la fel de gravă precum criza rachetelor cubaneze din 1962, când o confruntare dintre Statele Unite și Uniunea Sovietică a adus lumea în pragul războiului nuclear.