Prețurile petrolului au atins cele mai ridicate niveluri din 2014

Prețurile petrolului au atins cele mai ridicate niveluri din 2014
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 feb 2022

Prețurile petrolului au crescut marți la cel mai ridicate niveluri din 2014, după ce Moscova a ordonat trupelor sale să intre în două regiuni separatiste din estul Ucrainei, în tImp ce cancelarul Germaniei a anunțat că țara sa nu va certifica conducta Nord Stream 2, de 11 miliarde de dolari, transmite Reuters.

Germania a blocat aprobarea gazoductului Nord Stream 2 din Rusia, în timp ce Statele Unite și Uniunea Europeană au discutat marți despre potențiale sancțiuni, 

Urmărește-ne și pe Google News

”Piețele văd situația ca pe o detensionare a crizei și speră că conflictul se va sfârși aici”, a declarat Bob Yawger, director pentru piața energiei la Mizuho, arată news.ro.

Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri CITEȘTE ȘI Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri

Prețul țițeiului Brent, indicatorul de referință global, a crescut cu 1,26 dolari, sau cu 1,3%, la 96,65 dolari pe baril, iar în timpul tranzacțiilor a atins cel mai ridicat nivel din septembrie 2014, de 99,50 dolari pe baril.

Cotația petrolului West Texas Intermediate (WTI) de referință pe piața americană, a crescut cu 1,87 USD, sau cu 2,1% față de închidere de vineri, la 92,94 dolari pe baril, piața fiind închisă luni pentru o sărbătoare legală.

Petrolul WTI a atins, de asemenea, marți, un maxim al ultimilor șapte ani, de 96 de dolari pe baril.

VIDEO PROFIT NEWS TV Alexandru Băloi, Director Divizia de Soluții pentru Antreprenori, Vodafone România: Pentru o afacere mică, primii pași în digitalizare înseamnă prezența în mediul online. E foarte important să poată să te găsească clienții CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Alexandru Băloi, Director Divizia de Soluții pentru Antreprenori, Vodafone România: Pentru o afacere mică, primii pași în digitalizare înseamnă prezența în mediul online. E foarte important să poată să te găsească clienții

Criza din Ucraina a adăugat un sprijin suplimentar pentru o piață a petrolului cu prețuri în creștere și o ofertă redusă, pe măsură ce cererea își revine după pandemia de Covid-19.

Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliații săi, cunoscuți împreună sub numele de OPEC+, au rezistat apelurilor unor țări, între care SUA, de a mări mai rapid livrările.

Un oficial britanic a declarat marți că intrarea Rusiei în Ucraina a creat o situație la fel de gravă precum criza rachetelor cubaneze din 1962, când o confruntare dintre Statele Unite și Uniunea Sovietică a adus lumea în pragul războiului nuclear.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
rusia