România, care a preluat de la 1 ianuarie președinția Consiliului UE, și-a accelerat demersurile privind reglementările, care ar putea face construcția gazoductului Nord Stream 2 mai problematică, informează site-ul polonez polandin.com.
Detalii despre acest proiect pot fi citite AICI.
Grupul rus Gazprom livrează gaze naturale Germaniei printr-o serie de conducte amplasate în Marea Baltică, denumite Nord Stream. În 2015, Gazprom și un grup de companii europene, respectiv E.ON, Wintershall, Shell, OMV și Engie, au semnat un acord pentru realizarea proiectului Nord Stream 2, ce presupune construcția a încă două conducte pe lângă cele două deja existente, scrie Agerpres.
CITEȘTE ȘI CONFIRMARE: Taxa de 2% impusă companiilor din energie - aplicată la cifrele de afaceri estimate pentru 2018, realizate la prețuri libere, nu reglementateRomânia vrea să revizuiască directiva UE privind gazele astfel încât toate conductele de pe teritoriul UE, inclusiv cele offshore, să fie de competența legislației europene.
Aceste evoluții ar putea fi bine primite de Polonia, care se opune construirii Nord Stream 2, în special pentru că majoritatea măsurilor pe care Varșovia ar vrea să le vadă incluse în revizuire au fost luate în considerare.