Petrolul își adâncește declinul pe fondul temerilor legate de cerere. Cotațiile ating cel mai mic nivel din luna iunie

Petrolul își adâncește declinul pe fondul temerilor legate de cerere. Cotațiile ating cel mai mic nivel din luna iunie
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 8 sep 2020

Cotațiile petrolului și-au adâncit marți declinul din ultimele zile și au atins cel mai redus nivel din luna iunie, scăderile fiind dictate de temerile privind evoluția cererii în condițiile unei evoluții îngrijorătoare a noilor cazuri de Covid-19.

Petrolul Brent scade cu peste 5% și se tranzacționează sub pragul de 40 de dolari/baril pentru prima dată din a doua jumătate a lunii iunie. Referința americană West Texas Intermediate (WTI) scade cu peste 6% și se tranzacționează sub prețul de 37 dolari/baril pentru prima dată de la jumătatea lunii iunie.

Urmărește-ne și pe Google News
Protest spontan la Mintia, 110 salariați au refuzat să intre la lucru. Termocentrala a fost oprită din lipsă de cărbune CITEȘTE ȘI Protest spontan la Mintia, 110 salariați au refuzat să intre la lucru. Termocentrala a fost oprită din lipsă de cărbune
Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
28 noiembrie - Profit Financial.forum

"Șirul de scăderi este dictat de perspectiva stagnării cererii pentru restul anului", consideră Paola Rodriguez-Masiu, analist la Rystad Energy, citată de Reuters.

Cotațiile petrolului au început săptămâna cu scăderi substanțiale, după ce Arabia Saudită a redus prețurile de vânzare pentru luna octombrie, iar importurile Chinei au încetinit de la maxime record. Arabia Saudită, cel mai mare producător la nivel mondial, a redus prețurile de vânzare a petrolui atât pentru clienții asiatici, cât și pentru SUA, semn că cererea încetinește din nou, potrivit Bloomberg. 

"Scăderea prețurilor continuă și astăzi. Credem că aceasta are la bază, în primul rând, îngrijorările legate de cerere", spune Eugen Weinberg, analist Commerzbank, citat de CNBC.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
wti
crude
brent
cotatii
pret petrol
covid
arabia saudita
scadere petrol