Petrolul atinge noi maxime ale ultimilor peste 2 ani, pe fondul așteptărilor privind revenirea cererii

Petrolul atinge noi maxime ale ultimilor peste 2 ani, pe fondul așteptărilor privind revenirea cererii
scris 11 iun 2021

Prețurile petrolului au atins noi maxime ale ultimilor peste doi ani vineri și sunt pe cale să încheie a treia săptămână de creșteri consecutive, pe fondul așteptărilor privind revenirea cererii în SUA, Europa și China, în urma relaxării restricțiilor anti-Covid. 

Ce se va întâmpla pe piața de energie din România, investițiile pregătite și ultimele date legate de liberalizarea pieței de electricitate vor fi anunțate la Videoconferința Profit Energy.forum, care va fi organizată cu sprijinul Electrica Furnizare și Nuclearelectrica, urmând să fie transmisă în direct și de PROFIT NEWS TV

Detalii pot fi văzute AICI

În jurul orei 17:40 (ora României), petrolul Brent se aprecia cu 0,37%, la 72,79 dolari/baril, după ce ieri a închis tranzacțiile la cel mai ridicat nivel începând cu luna mai 2019.

Urmărește-ne și pe Google News

Petrolul West Texas Intermediate (WTI) era în urcare cu 0,70%, la 70,78 dolari/baril, un nou maxim de după octombrie 2018, potrivit Reuters.

EXCLUSIV În plină frenezie a subvenționării regenerabilelor, fabrica de panouri solare din Giurgiu este executată silit și vândută la licitație de Fisc, după ce i s-a impus să restituie un ajutor de stat încasat acum 8 ani. UPDATE Reacția companiei CITEȘTE ȘI EXCLUSIV În plină frenezie a subvenționării regenerabilelor, fabrica de panouri solare din Giurgiu este executată silit și vândută la licitație de Fisc, după ce i s-a impus să restituie un ajutor de stat încasat acum 8 ani. UPDATE Reacția companiei

Analiștii Goldman Sachs preconizează că barilul de Brent se va scumpi la 80 de dolari în vară, în contextul în care creșterea ratelor de vaccinare la nivel global stimulează activitatea economică.

În raportul său lunar publicat astăzi, Agenția Internațională pentru Energie (IEA) arată că OPEC și aliații trebuie să majoreze producția de petrol petru a face față cererii, care este așteptată să revină la nivelurile dinaintea pandemiei până la finele anului 2022.

"OPEC+ trebuie să deschidă robinetele pentru a menține piețele mondiale ale petrolului aprovizionate în mod adecvat", potrivit IEA.

La începutul lunii, OPEC și aliații săi, între care Rusia, au convenit să continue procesul de eliminare treptată a restricțiilor de producție, decizie care a determinat creșterea cotațiilor la maximele ultimilor peste doi ani.

Cei mai mari producători de petrol din lume vor mări producția în luna iulie, în conformitate cu decizia lor din luna aprilie, de readucere pe piață a 2,1 milioane de barili pe zi, în perioada mai-iulie.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
preturi petrol
brent
wti
opec
iea
cererea globala petrol