Petrolexportimport, odată cel mai mare jucător prin intermediul căruia erau derulate afacerile cu petrol, a intrat în faliment

Petrolexportimport, odată cel mai mare jucător prin intermediul căruia erau derulate afacerile cu petrol, a intrat în faliment
scris 18 oct 2018

Importatorul de produse petroliere Petrolexportimport a intrat direct în faliment, la propria cerere, în baza deciziei semnate de Tribunalul București. În perioada regimului comunist, compania era cel mai mare jucător prin intermediul căruia erau derulate afacerile cu petrol. Până în 1997, Petrolexportimport a deținut monopolul importului de țiței și exportului de produse petroliere pentru sistemul de rafinare din România.

Compania a intrat în faliment fără a parcurge o procedură de insolvență.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO&FOTO Anvelopele de iarnă Continental, rezultate de Top în cele mai complete teste europene de specialitate CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Anvelopele de iarnă Continental, rezultate de Top în cele mai complete teste europene de specialitate
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Problemele companiei au fost prezentate AICI de Profit.ro

”Tribunalul București, Secția a VII a Civila, în ședința din data de 16 octombrie 2018 – Dosar 32833/3/2018 – a emis Încheierea de ședință prin care, în temeiul art.145 alin.1 raportat la art.71 alin.1 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, a dispus intrarea în faliment prin procedura simplificată a debitorului Petrolexportimport și a numit lichidator judiciar provizoriu Casa de Insolvență Ionescu și Sava SPRL”, arată un document.

Decizie: Distribuitorii de energie nu vor mai putea taxa primăriile pentru semafoarele, semnele rutiere și camerele de supraveghere instalate pe stâlpii de electricitate. Perspectivele pieței - anunțate la Profit Energy.forum CITEȘTE ȘI Decizie: Distribuitorii de energie nu vor mai putea taxa primăriile pentru semafoarele, semnele rutiere și camerele de supraveghere instalate pe stâlpii de electricitate. Perspectivele pieței - anunțate la Profit Energy.forum

Compania a fost privatizată în anul 2000 și este controlată în prezent indirect de către omul de afaceri Alexandru Popescu, prin intermediul firmei Laird Resources Ltd., care deține peste 76% din acțiunile Petrolexportimport. Alexandru Popescu, în vârstă de 31 de ani, a moștenit business-ul de la tatăl său, Ovidiu Popescu, decedat în anul 2011.

În perioada regimului comunist, compania era cel mai mare jucător prin intermediul căruia erau derulate afacerile cu petrol.

Compania a fost înființată în anul 1948, având ca principal obiect de activitate exportul petrolului și al tuturor derivatelor petrolifere. La 1 ianuarie 1991 a fost transformată în societate pe acțiuni, fiind principalul agent de comerț exterior în domeniul importului de petrol și exportului produselor petroliere pentru sistemul de rafinare românesc.

Până în 1997, Petrolexportimport a deținut monopolul importului de țiței și exportului de produse petroliere pentru sistemul de rafinare din România.

La 9 mai 2000, societatea a fost complet privatizată. Până în prezent, Petrolexportimport a importat și comercializat produse petroliere, petrochimice și aditivi pentru rafinăriile românești, precum și pentru alți clienți interni, printr-o rețea de distribuție.

În timp, însă, afacerile companiei s-au prăbușit, de la 521,2 milioane lei în 2001 la doar 54.698 lei anul trecut. În 2017, pierderea a fost de 3,6 milioane lei, la jumătate față de anul precedent, dar datoriile totale au urcat la 184,7 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrolexportimport
faliment