Parc fotovoltaic prahovean de aproape 50 MW, cu stocare, gata de startul lucrărilor

Parc fotovoltaic prahovean de aproape 50 MW, cu stocare, gata de startul lucrărilor
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 27 iun 2024

Un proiect de parc fotovoltaic conceput să aibă o putere instalată de aproape 50 MW, plus instalație de stocare a energiei electrice produse, este gata de startul lucrărilor de construire, relevă date analizate de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Proiectul este dezvoltat în comuna Ciorani, din județul Prahova, de către o firmă deținută de Gheorghe Manole și Domente Vasile, acționari ai companiei de inginerie, automatizări și construcții în domeniul energetic Eximprod Engineering.

Urmărește-ne și pe Google News
Instanța de fond din Malta a decis predarea lui Paul-Philippe al României. Hotârârea nu este definitivă CITEȘTE ȘI Instanța de fond din Malta a decis predarea lui Paul-Philippe al României. Hotârârea nu este definitivă
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Parcul fotovoltaic va avea o putere instalată de 49,5 MW și va fi dotat cu o instalație de stocare de 21,17 MW, în sistem hibrid. Pentru racordarea la rețea a fost construită o stație electrică de transformare 110/20 kV, al cărei cost a fost asigurat de către dezvoltator.

La finalul anului trecut, proiectul se afla în stadiu de precontractare a unui sprijin financiar de stat nerambursabil, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Sprijinul va veni în completarea surselor proprii și bancare de finanțare ale dezvoltatorului.

Producția națională de automobile a crescut, Automobile Dacia și Ford au produs mai mult CITEȘTE ȘI Producția națională de automobile a crescut, Automobile Dacia și Ford au produs mai mult

Valoarea totală a lucrărilor de construire este de 8,78 milioane euro plus TVA. Executantul, desemnat în urma unei licitații, este compania de construcții energetice Ostenweg Sysplan din Mediaș, controlată în proporții egale de Doru Baciu, Vasile Popa și Lesfinanz GmbH din Germania.

Modulele fotovoltaice vor fi livrate de subsidiara spaniolă a chinezilor de la Longi, la prețul de 7,56 milioane euro plus TVA, invertoarele – de către distribuitorul IT&C Network One Distribution SRL, controlat de Iulian Stanciu, președinte executiv și acționar la eMAG (circa 1,12 milioane euro plus TVA), iar trackerele – de către Zimmermann PV-Tracker GmbH din Germania (5,86 milioane euro plus TVA).

FOTO Deficitul de angajați din restaurante aduce \ CITEȘTE ȘI FOTO Deficitul de angajați din restaurante aduce "Ospătarul la Distanță"

Parcul fotovoltaic de la Ciorani va fi construit în apropierea unuia de 15,5 MW, aflat într-un stadiu mai avansat și dezvoltat de o societate deținută de asemenea de Gheorghe Manole și Domente Vasile.

viewscnt
Afla mai multe despre
parc fotovoltaic
stocare energie
eximprod engineering