Ministerul Economiei îl propune pe fostul șef ANRE Havrileț pentru Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom

Ministerul Economiei îl propune pe fostul șef ANRE Havrileț pentru Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom
scris 12 feb 2020

Ministerul Economiei, care exercită calitatea de acționar a statului la OMV Petrom, deținând 20,63% din acțiunile celui mai mare producător de țiței și gaze din România, controlat de grupul austriac OMV, vrea să-l propună pe fostul șef al ANRE Niculae Havrileț, în prezent secretar de stat în minister, pentru a o înlocui pe Sevil Shhaideh în poziția de membru în Consiliul de Supraveghere al companiei.

"Domnul Niculae Havrileț a deținut în perioada iunie 2012 – octombrie 2017 funcția de președinte al Autorității Naționale de Reglementare în Domniul Energiei – ANRE. În perioada februarie 2018 – august 2019, a fost consilier al ministrului Energiei. În aceste calități deținute, domnul Niculae Havrileț a acumulat o vastă experiență în domeniul energiei și gazelor naturale. Prin Decizia Primului-Ministru nr. 490 din data de 06.12.2019, domnul Niculae Havrileț a fost numit în funcția de secretar de stat la Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri", se arată într-un document guvernamental în care este argumentată ideea propunerii lui Havrileț, care trebuie aprobată de către premierul demis/interimar Ludovic Orban.

Urmărește-ne și pe Google News
EXCLUSIV Marc Beacom (BSOG): În 2021 începem producția în Marea Neagră. Dacă Legea offshore nu este modificată până atunci, nu excludem o acțiune juridică CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Marc Beacom (BSOG): În 2021 începem producția în Marea Neagră. Dacă Legea offshore nu este modificată până atunci, nu excludem o acțiune juridică

În ianuarie, la solicitatea ministerului, board-ul societății a convocat AGA în data de 3 martie pentru revocarea fostului vicepremier Sevil Shhaideh din funcția de membru în Consiliul de Supraveghere și alegerea unui nou membru.

Profitul net al OMV Petrom a scăzut cu 11% anul trecut, de la 4,078 la 3,635 miliarde lei, însă compania a propus distribuirea de dividende cu aproape 15% mai mari acționarilor săi, respectiv de 0,031 lei/acțiune, față de 0,027 lei/acțiune în 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv petrom niculae havrilet
omv petrom consiliul de supraveghere
omv petrom sevil shhaideh
omv petrom profit