Israelienii de la Nofar Energy au cumpărat un nou proiect solar în România

Israelienii de la Nofar Energy au cumpărat un nou proiect solar în România
scris 19 iul 2022
Compania israeliană Nofar Energy a achiziționat un nou proiect de energie solară în România, cu o capacitate de 255 MW.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Proiectul se află într-un stadiu avansat de dezvoltare și este situat pe un teren de 290 de hectare în sudul României.
Urmărește-ne și pe Google News
Blue Air atacă în instanță amenda încasată de la Protecția Consumatorului și vorbește de \ CITEȘTE ȘI Blue Air atacă în instanță amenda încasată de la Protecția Consumatorului și vorbește de "propuneri mai mult sau mai puțin voalate, venite din partea președintelui ANPC"

Compania deține 85,5%-90% în acest proiect și estimează costuri totale de construcție de 135 de milioane de euro. Proiectul ar urma să genereze venituri anuale de 27 de milioane de euro. Nofar se așteaptă să înceapă construcția proiectului după primirea aprobărilor necesare în 2023.

Portofoliul total de proiecte al Nofar în România se ridică la 579MW, incluzând proiectul Rătești, cu o capacitate instalată de 155MW, care se află în stadii avansate de construcție, și proiectul Iepurești, cu o capacitate instalată de 169MW, care se află în stadii avansate de dezvoltare și de acordare a licențelor.
 
"Sunt încântat să vă informez despre un alt proiect semnificativ în cadrul platformei noastre locale de dezvoltare pe piața energiei regenerabile din România. Acest proiect are un randament ridicat și o capacitate semnificativă, alăturându-se portofoliului de înaltă calitate al companiei din România, care include proiecte aflate în stadii avansate de construcție și dezvoltare avansată. Prin intermediul acestora, compania se așteaptă să beneficieze de prețurile ridicate ale energiei electrice din Europa", a declarat Nadav Tene, CEO al Nofar.
viewscnt
Afla mai multe despre
nofar energy
energie solara
parc solar
centrala solara
proiect solar
panouri solare