Hidroelectrica vrea 12 hectare de teren arabil pentru un parc fotovoltaic în Brăila

Hidroelectrica vrea 12 hectare de teren arabil pentru un parc fotovoltaic în Brăila
scris 4 ian 2024

Compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, are în plan cumpărarea a circa 12 hectare de teren în județul Brăila, necesare pentru construirea unui parc fotovoltaic.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Este vorba de 8 parcele de teren arabil, cu suprafață totală estimată de 11,73 hectare, aflate în extravilanul comunei Tudor Vladimirescu din județul Brăila.

Urmărește-ne și pe Google News
Italia se pregătește să încurajeze oamenii să renunțe la autoturismele cu motoare pe benzină sau motorină cu un bonus de peste 13.700 euro CITEȘTE ȘI Italia se pregătește să încurajeze oamenii să renunțe la autoturismele cu motoare pe benzină sau motorină cu un bonus de peste 13.700 euro

Hidroelectrica pregătește deocamdată evaluarea terenurilor, în vederea elaborării de oferte de achiziționare a lor de la actualii proprietari, potrivit unui document analizat de Profit.ro.

Producătorul hidro are în proiect de mai demult construirea unui parc fotovoltaic de 45 MW în extravilanul comunei brăilene Tudor Vladimirescu, dispunând acolo și de un teren propriu de 55 de hectare.

ULTIMA ORĂ Unele agenții de turism online au oprit vânzarea biletelor Ryanair CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Unele agenții de turism online au oprit vânzarea biletelor Ryanair

Hidroelectrica, controlată de Ministerul Energiei cu 80% din capital, a terminat primele 9 luni ale anului trecut cu profit net de 5,18 miliarde lei, cu 42% mai mare față de perioada similară din 2022.

Producția de energie a companiei a avansat cu 38%, la 14,1 GWh, grație hidraulicității ridicate, ducând veniturile Hidroelectrica la peste 9,5 miliarde lei, cu 32% deasupra nivelului din ianuarie-septembrie 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica parc fotovoltaic
hidroelectrica investiții
hidroelectrica energie regenerabilă