Producătorul de energie Hidroelectrica, una din cele mai profitabile companii de stat, estimează pentru acest an venituri totale de 3,19 miliarde lei, cu 3,5% mai mici față de veniturile preliminate pentru 2017, și pregătește investiții de 490,58 milioane lei în acest an, potrivit unor documente ce urmează a fi aprobate în Adunarea Generală a Acționarilor din 4 mai.
De asemenea, societatea și-a bugetat un profit brut de 937,16 milioane lei în acest an, de 1,7 ori mai puțin față de anul 2017, când a încheiat cu un profit brut estimat de 1,6 miliarde lei, scrie News.ro.
De asemenea, cheltuielile totale sunt bugetate la 2,26 miliarde lei, în creștere cu aproape 32% față de anul trecut. Principalele motive care stau la baza acestei majorări sunt: provizioane aferente abandonării unor investiții istorice cu funcțiuni complexe, în vederea listării companiei, dar și ca urmare a creșterii salariilor cu 80,12 milioane lei, datorită negocierii unui nou contract colectiv de muncă pe o perioadă de doi ani.
În plus, numărul angajaților va crește cu 214 (6,5%), la circa 3.600.
CITEȘTE ȘI Producție de hidrocarburi în scădere a OMV Petrom în primul trimestru al acestui an, compensată de un preț mai ridicat al țițeiuluiAstfel, cresc și cheltuielile de natură salarială cu peste 43%, la 363,1 milioane lei, acestea fiind formate din creșterea fondului de salarii cu 93,4 milioane lei și a bonusurilor (cu 16,3 milioane lei).
Compania estimează pentru acest an o producție de 14,64 TWh, previzionată în baza hidrologiei medii din ultimii cinci ani.
Hidroelectrica pregătește investiții de 490,58 milioane lei în acest an, din care cea mai mare parte merge în dezvoltare, 224,82 milioane lei, iar alte 187,21 milioane lei merg în retehnologizare.
În ceea ce privește programul de dezvoltare și retehnologizare din acest an, acesta este orientat spre lucrări pentru punerea în funcțiune a hidrocentralelor Bretea, Răstolnița, Dumitra, Bumbești, Nehoiașu II și Ravcovița, între 2018-2020.
Fondurile vor merge și spre retehnologizarea CHE Stejaru și modernizarea hidroagregatelor de la centralele Berești, Călimănești și Slatina.
Hidroelectrica vrea totodată să demareze contractarea lucrărilor pentru retehnologizarea centralei Vidraru.
Hidroelectrica este lider în producția de energie electrică din România și prinicipalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național. Puterea instalată de care dispune compania este de 6.444 MW.