Guvernul SUA a revizuit în scădere atât prețul petrolului, cât și nivelul producției autohtone

Guvernul SUA a revizuit în scădere atât prețul petrolului, cât și nivelul producției autohtone

Sursa: Bloomberg

scris 9 mar 2016

Guvernul Statele Unite ale Americii (SUA) a revizuit estimările referitoare la producția de petrol autohtonă pe următorii doi ani, dar și prețul anticipat pentru petrolul West Texas Intermediate (WTI - etalon pe piața americană).

Paradoxal, deși a redus estimările privind producția, de la 8,69 la 8,67 milioane de barili pe zi pentru 2016, și de la 8,46 la 8,19 milioane de barili pe zi pentru 2017, divizia statistică a Departamentului SUA pentru Energie (Energy Information Administration - EIA) a micșorat și prețul la care estimează că se va tranzacționa petrolul WTI în următorii doi ani.

Urmărește-ne și pe Google News

Cu alte cuvinte, chiar dacă producția SUA va evolua mai dezamăgitor decât se anticipa inițial, fie ea va fi compensată de importuri suplimentare superioare, fie cererea va avea o evoluție similară.

EIA anticipează pentru 2016 un preț mediu al țițeiului WTI de 34,04 dolari pe baril, în scădere față de nivelul anticipat anterior, de 37,59 dolari pe baril. Pentru 2017, guvernanții americani se așteaptă la un preț mediu al WTI de 40.09 dolari pe baril, cu peste 10 dolari sub cel anticipat precedent, de 50 de dolari pe baril.

E.ON. raportează cele mai mare pierderi anuale din istorie, de 7 miliarde de euro CITEȘTE ȘI E.ON. raportează cele mai mare pierderi anuale din istorie, de 7 miliarde de euro

Petrolul WTI cu livrare în luna aprilie era cotat, la închiderea ședinței de tranzacționare de marți pe New York Mercantile Exchange, la 36,5 dolari pe baril, în scădere cu 1,4 dolari sau 3,7% față de ziua precedentă.

Țițeiul Brent (de referință la nivel global) cu livrare în luna mai a pierdut, la rândul său, marți, 1,19 dolari sau 2,9% pe bursa londoneză ICE Futures exchange, încheind ziua de marți la o cotație de 39,65 dolari pe baril.

viewscnt
Afla mai multe despre
pret
petrol
wti
brent
productie sua