Guvernul PSD a schimbat jumătate din componența Consiliului Consultativ al ANRE

Guvernul PSD a schimbat jumătate din componența Consiliului Consultativ al ANRE
scris 6 nov 2017

Premierul Mihai Tudose a emis o decizie, publicată deja în Monitorul Oficial, prin care a înlocuit numai puțin de 5 din cei 13 membri ai Consiliului Consultativ al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Ultima modificare fusese făcută în urmă cu cinci luni, când fusese numit membru al Consiliului Emil Niță, din partea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Prin decizia publicată pe 3 noiembrie în Monitorul Oficial, locul lui Ion Lungu (președintele Asociației Furnizorilor de Energie Electrică din România - AFEER) este luat de Gheorghe Beușteanu (Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii), iar cel al lui Ioan Ignat (de la comitetul Național Român al Consiliului Mondial al Energiei) de Ilie Ionel (Complexul Energetic Oltenia).

Urmărește-ne și pe Google News

Alți trei membri înlocuiți sunt reprezentanți ai mișcărilor Sindicale sau ai asociațiilor de cosnumatori. Victor Florescu (de la Blocul Național Sindical) va prelua poziția lui Petrică Prohib (Federația Națională a Sindicatelor din Electricitate - Univers), Eugen Luha (Federația Sindicatelor Gaz-România) pe cel al lui Gheorghe Bueșteanu (de la Sindicatul Liber Romgaz), iar Vasile Cazan (Confederația Națională a Federațiilor și Asociațiilor de Consumatori - Convenția Conrom) pe cel al lui Costel Stanciu (Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România).

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Interesant este cazul lui Beușteanu, care este înlăturat ca reprezentant al sindicatelor (Sindicatului Liber Romgaz), pentru a fi introdus în Consiliu ca reprezentant al patronatelor (Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii).

Consiliul consultativ al ANRE este format din 13 membri, numiți prin decizie a primului-ministru, și asistă Comitetul de Reglementare al ANRE. Consiliul Consultativ asigurăa armonizării intereselor operatorilor economici din sectorul energiei electrice, termice și al gazelor naturale cu cele ale consumatorilor, evaluează impactul reglementărilor ANRE și face propuneri de îmbunătățire a acestora.

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului l-a numit pe 18 octombrie, pe o perioadă de 5 ani, pe deputatul PSD Dumitru Chiriță în funcția de președinte al ANRE, pe locul rămas vacant prin încetarea mandatului fostului președinte Nicolae Havrileț. Transferul mandatului a avut loc în cursul săptămânii următoare.

Unul dintre primele ordine semnate de noul președite ANRE a fost “pentru completarea Regulamentului privind regimul și principiile remunerării membrilor Comitetului de reglementare și salarizării personalului angajat al ANRE”. Potrivit acestuia, se constituie Cabinetul președintelui/vicepreședinților compus din 6 posturi. Personalul Cabinetului președintelui/vicepreședinților este numit sau eliberat din funcție de către președinte, la propunerea vicepreședinților, după caz. Angajarea în cadrul Cabinetului președintelui/vicepreședinților se realizează prin încheierea unui contract individual de muncă pe durata mandatului președintelui/vicepreședinților. Personalul Cabinetului președintelui/vicepreședinților beneficiază de prevederile contractului colectiv de muncă al ANRE."

viewscnt
Afla mai multe despre
consiliu
anre
sindicate
patronate
consumatori