Grupul chinez care vrea să preia KMG International este în incapacitate de plată

Grupul chinez care vrea să preia KMG International este în incapacitate de plată
scris 22 mai 2018

CEFC Shanghai International Group, o filială a China CEFC Energy, care vrea să preia KMG International, a anunțat luni că a ratat plata unor obligațiuni în valoare de 2,09 miliarde de yuani (327,3 milioane de dolari), intrând astfel în incapacitate de plată pe fondul măsurilor luate în China pentru combaterea riscurilor financiare, transmite Reuters.

Este pentru prima oară când compania nu a reușit să răscumpere obligațiuni, iar această situație survine în contextul îngrijorărilor tot mai mari care au apărut începând din luna februarie, legate de capacitatea sa de a-și rambursa datoriile. În februarie, CEFC a anunțat că președintele său, Ye Jianming, este investigat pentru infracțiuni economice, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

”Au avut loc schimbări semnificative în producția și operațiunile emitentului, acesta nu a reușit să atragă fondurile necesare și nu a reușit să ramburseze la timp principalul și dobânzile”, a anunțat compania într-un comunicat publicat pe site-ul casei de cliring din Shanghai.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

CEFC Shanghai a anunțat că a planificat să facă plăți la șase luni după scadență.

Influenta revistă americană Consumer Reports nu va recomanda automobilul Tesla Model 3, din cauza numeroaselor defecte: frânează mai lent decât o camionetă CITEȘTE ȘI Influenta revistă americană Consumer Reports nu va recomanda automobilul Tesla Model 3, din cauza numeroaselor defecte: frânează mai lent decât o camionetă

Compania va rămâne în contact strâns cu investitorii și intermediarii relevanți, va continua activitățile importante după default și să ofere informații legate de progresele realizate, se arată în comunicat.

CEFC a avertizat  pe 14 mai că nu este sigur dacă va putea să plătească principalul și dobânzile pentru obligațiunile care au ajuns la scadență luni, din cauza presiunilor majore asupra operațiunilor sale.

La o adunare recentă, deținătorii de obligațiuni au votat în mare majoritate în favoarea unor moțiuni care cereau CEFC Shanghai să prezinte detalii legate de situația sa financiară și să publice un plan de rambursare a datoriilor, potrivit unui document publicat săptămâna trecută pe site-ul China Foreign Exchange Trade System (CFETS).

Emisiunea de obligațiuni respectivă are un cupon de 6%. La momentul emiterii obligațiunilor, CEFC Shanghai International avea rating AAA pentru datoriile pe termen lung, din partea agenției de evaluare China Lianhe Credit Rating.

Pe 15 mai, China Lianhe a retrogradat ratingul CEFC Shanghai la nivelul B, fiind pentru a treia oară în ultimele trei luni când a revizuit în sens negativ calificativul companiei.

Intrarea în default a CEFC Shanghai este cel mai recent eveniment de acest tip într-o serie de intrări în incapacitate de plată ale unor companii chineze, pe fondul unei campanii largi de combatere a riscurilor financiare. Autoritatea chineză de reglementare financiară a avertizat din nou, vineri, că bursele trebuie să monitorizeze risscurile de default ale companiilor.

CEFC Shanghai are 12 emisiuni de obligațiuni, în valoare totală de 27,6 miliarde de yuani, potrivit datelor Reuters Eikon, între care obligațiuni de 8,1 miliarde de yuani care ajung la scadență în acest an (1 dolar=6,3855 yuani chinezești).

Grupul financiar ceh J&T Private Investments a anunțat săptămâna trecută  că a preluat controlul asupra filialei CEFC Europe, divizia din Praga a CEFC, din cauza incapacității companiei mamă de a-și rambursa la timp datoriile.

CEFC s-a transformat în numai câțiva ani dintr-un trader petrolier de nișă din sud-estul Chinei într-un grup cu activități în domeniul energiei și finanțelor.

CEFC susținea în septembrie că este cea mai mai mare companie privată de petrol și gaze din China, cu aproape 50.000 de angajați și venituri de peste 40 de miliarde de dolari.

În ultimele două luni, CEFC nu și-a mai putut plăti angajații și a început să vîndă din active, iar autoritățile de la Beijing au început să investigheze compania.

În 2017, CEFC a primit acordul Consiliului Suprem de Apărare a Țării și al Consiliului Concurenței pentru finalizarea tranzacției de preluare a pachetului majoritar de acțiuni al KMG International.

Finalizarea tranzacției prin care CEFC China Energy urma să preia un pachet de 51% din acțiunile companiei petroliere române KMG International NV a fost amânată pentru sfârșitul lunii iunie,.

KazMunayGas International este deținută integral de compania petrolieră KazMunayGas din Kazahstan,  este prezentă în 11 țări și deține rafinăriile Petromidia Navodari (cea mai mare unitate de profil din România) și Vega Ploiești (cea mai veche rafinărie în funcțiune), precum și rețele de distribuție de carburanți (Rompetrol) în România, Bulgaria, Moldova, Georgia, Franța și Spania.

viewscnt
Afla mai multe despre
cefc china energy
kmg international nv