Germania va prelungi funcționarea ultimelor sale trei centrale nucleare

Germania va prelungi funcționarea ultimelor sale trei centrale nucleare
scris 18 oct 2022

Germania va prelungi funcționarea ultimelor sale trei centrale nucleare, a anunțat cancelarul federal german Olaf Scholz, informează AFP și dpa.

"Vor fi create bazele legale pentru a permite funcționarea centralelor nucleare Isar 2, Neckarwestheim 2 și Emsland dincolo de 31 decembrie 2022 și până pe 15 aprilie 2023", se precizează într-o scrisoare adresată de Scholz guvernului său, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
GRAFIC Prețul gazelor pe BRM - la cel mai redus nivel de la declanșarea războiului din Ucraina CITEȘTE ȘI GRAFIC Prețul gazelor pe BRM - la cel mai redus nivel de la declanșarea războiului din Ucraina

Înainte de aceasta, guvernul german a anunțat menținerea a numai două dintre aceste trei centrale dincolo de sfârșitul lui 2022.

Prima economie europeană depune toate eforturile pentru a-și reduce dependența de importurile energetice din Rusia, după declanșarea invaziei ruse în Ucraina.

Soarta centralei Emsland din nordul Germaniei a suscitat dispute în cadrul guvernului de coaliție al lui Scholz, în special între liber-democrați (FDP) și verzi, care sunt împotriva energiei nucleare.

Însă în final cancelarul federal a tranșat, fără ca un consens să fie înregistrat.

Inițial, Germania avea drept obiectiv să renunțe la energia nucleară înainte de sfârșitul lui 2022, însă războiul din Ucraina i-a dat peste cap acest plan.

După aceasta guvernul german a decis de asemenea să prelungească activitatea mai multor centrale pe cărbune până în primăvara lui 2024, chiar dacă Germania își fixase drept obiectiv să abandoneze cu totul această energie până în 2030.

Într-un recent interviu pentru televiziunea germană, militanta suedeză Greta Thunberg a estimat că ar fi de preferat să se continue utilizarea centralelor nucleare care sunt în prezent active în Germania decât să se revină la cărbune.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
centrale nucleare