Efectele prăbușirii petrolului: OMV Petrom închide 600 de sonde și a disponibilizat 1.200 de persoane

Efectele prăbușirii petrolului: OMV Petrom închide 600 de sonde și a disponibilizat 1.200 de persoane
scris 10 aug 2016

Ca urmare a scăderii prețului petrolului, OMV Petrom a închis în 2015 aproximativ 350 de sonde, iar pentru acest an, la actualul nivel, compania mai are planificată închiderea a alte 250 de sonde. Cu toate acestea, compania a reușit să stabilizeze declinul producției la un nivel de 3%.

Cele 600 de sonde care ar putea fi dezafectate reprezintă aproximativ 8% din numărul total de sonde operate de OMV Petrom - 7.600.

Urmărește-ne și pe Google News

Totodată, anual OMV Petrom pune în funcțiune aproximativ 40 de noi sonde, ceea ce reduce impactul produs de sondele închise ca urmare a faptului că, la actualul preț al petrolului, nu mai sunt profitabile.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

O altă măsură adoptată de OMV Petrom pentru a contracara mediul de afaceri dificil în care activează a fost reducerea numărului de angajați cu 7%, de la 16.450 angajați în primul semestru al anului trecut la 15.237 în prima jumătate a acestui an. Potrivit CEO-ului OMV Petrom, salariile angajaților OMV Petrom nu au fost afectate, existând un contract colectiv de muncă valabil până la începutul anului trecut.

Dacă în primul semestru al lui 2015, țițeiul Urals era cotat la un preț mediu de 57,09 dolari/baril, iar Petrom a obținut un preț mediu de 49,51 dolari pe baril, în prima jumătate a acestui an Urals-ul s-a situat la 38,14 dolari/baril, iar grupul OMV Petrom și-a vândut producția la un preț mediu de 31,77 dlari/baril.

Rezultatele mai bune din sectorul upstream comnparativ cu primul trimestru se explică și printr-o creștere a prețului petrolului Urals, de la 32,29 dolari/baril la 43,91 dolari pe baril. În primul trimestru al anului, OMV Petrom a vândut un baril de petrol cu 26,69 dolari, în timp ce în al doilea trimestru a obținut un preț de 36,86 dolari.

OMV Petrom a realizat un profit net de 117 milioane de lei pe trimestrul al doilea și de 405 de milioane de lei pe primul semestru, în scădere cu 83%, respectiv 61% față de perioadele similare ale anului trecut.

Așa cum anticipa Profit.ro încă de la începutul lunii mai, rezultatele OMV Petrom au fost afectate și de intrarea pentru o lună în revizie a rafinăriei Petrobrazi. Potrivit raportului trimestrial al companiei, rezultatele financiare din trimestrul al doilea al acestui an au fost afectate de “prețurile scăzute ale țițeiului și gazelor naturale, de marjele mai mici de rafinare și de oprirea planificată a rafinăriei pentru revizie generală”.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
gaze
productie
sonde
petrom
omv