Dragoș Dinu, CEO-ul grupului de companii controlate de omul de afaceri Ion Țiriac și fost director general la A&D Pharma și Domo, a demisionat din poziția de membru al Consiliului de Administrație al Conpet, compania de stat care operează sistemul național de conducte de transport al țițeiului și produselor petroliere.
"Domnul Dinu Dragoș - Lucian a comunicat demisia sa din calitatea de membru al Consiliului de Administrație al societății Conpet SA, începând cu data de 29.09.2015", se arată într-un comunicat al companiei, remis Bursei de Valori București (BVB).
Dragoș Dinu a fost numit membru al CA al Conpet în noiembrie 2013, la propunerea Fondului Proprietatea, acționar minoritar al companiei. La acea dată, Dragoș Dinu era administrator executiv și CEO al Domo Retail SA. Potrivit ultimei sale declarații de avere, anul trecut, Dragoș Dinu a încasat în total o remunerație de 70.211 lei ca administrator al Conpet SA, respectiv 5.850 lei pe lună. Dinu a fost numit CEO al grupului Țiriac în august anul trecut.
Profitul net al Conpet a crescut cu 13% în primul semestru din 2015, la 35,07 milioane lei, după ce Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) a majorat cu procente cuprinse între 10% și 21% tarifele reglementate aplicate de Conpet pentru transportul țițeiului din import la rafinăriile românești.
Cifra de afaceri a companiei a crescut cu 1,2% în primul semestru, la 188,47 milioane lei, în principal ca urmare a majorării veniturilor din transportul țițeiului de import, cu 16,2%, la 30,5 milioane lei. Veniturile din transportul țițeiului de producție internă au scăzut cu 1,3%, la 156,86 milioane lei.
Compania a dobândit calitatea de concesionară a sistemului național de transport al țițeiului în 2002, prin încheierea unui acord petrolier de concesiune cu Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM), aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.793/2002. Conpet administrează o rețea de conducte cu o lungime de circa 3.800 de kilometri, care străbate 23 de județe.
Conpet este listată la BVB și are ca acționari principali statul român, prin Ministerul Energiei (58,71%) și Fondul Proprietatea (29,70%).