DOCUMENT Se deschid șantiere la centralele care produc căldură pentru bucureșteni. ELCEN pregătește retehnologizări de capacități de vârf de 400 Gcal/h, dar și remedieri de avarii

DOCUMENT Se deschid șantiere la centralele care produc căldură pentru bucureșteni. ELCEN pregătește retehnologizări de capacități de vârf de 400 Gcal/h, dar și remedieri de avarii
scris 11 mai 2021

Electrocentrale București (ELCEN), cel mai important producător de energie termică și electrică din Capitală, controlat de Ministerul Energiei și aflat încă în insolvență, pregătește lucrări de retehnologizare a unor capacități de producție de agent termic în regim de vârf de 400 Gcal/h la 3 dintre cele 4 centrale pe gaze ale sale, necesare pentru respectarea limitelor de emisii industriale impuse de legislația europeană de mediu, dar și intervenții de remediere a unor avarii survenite la conductele centralelor.

MedLife a semnat un nou credit sindicalizat. \ CITEȘTE ȘI MedLife a semnat un nou credit sindicalizat. "Suntem watchdog regional în monitorizarea pandemiei."
Urmărește-ne și pe Google News

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Astfel, ELCEN a lansat o licitație pentru a semna contracte la cheie de retehnologizare de cazane de apă fierbinte (CAF) cu capacitate totală de 400 Gcal/h, la CET Sud, CET Grozăvești și CET Vest.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Valoarea totală a contractelor este estimată la aproape 100 milioane lei plus TVA.

Facebook lansează un mini player pentru Spotify CITEȘTE ȘI Facebook lansează un mini player pentru Spotify

Potrivit documentației de atribuire, la CET Sud vor fi retehnologizate CAF-urile 5 și 6, la CET Vest – CAF-ul nr. 2, iar la CET Grozăvești – CAF-ul nr. 3. Durata de execuție este estimată la 450 de zile pentru lucrările de la CET Grozăvești și CET Vest și de 540 de zile pentru cele de la CET Sud.

DOCUMENT Se deschid șantiere la centralele care produc căldură pentru bucureșteni. ELCEN pregătește retehnologizări de capacități de vârf de 400 Gcal/h, dar și remedieri de avarii

VIDEO Mai mulți morți și zeci de răniți într-un accident la metroul suspendat din Ciudad de México CITEȘTE ȘI VIDEO Mai mulți morți și zeci de răniți într-un accident la metroul suspendat din Ciudad de México

ELCEN a mai lansat recent licitații pentru lucrări de remediere de spărturi de conducte din incinta centralelor sale, de înlocuire a unora dintre aceste conducte și de refacere a izolațiilor termice, precum și de efectuare a unei revizii majore la turbina centralei cu ciclu combinat de la CET Vest, cu demontarea generatorului.

În ultima parte a anului trecut,  ELCEN a lansat o licitație pentru realizarea unui studiu de fezabilitate privind construirea unei noi unități de cogenerare de înaltă eficiență la CET Sud. Tot atunci, ministrul Energiei, Virgil Popescu, declara că ELCEN a depus trei proiecte, în valoare totală de 370 milioane euro, în vederea obținerii de finanțare din Fondul de modernizare al UE, pentru modernizarea și creșterea randamentelor centralelor CET Progresu, CET Vest și CET Sud.

FOTO ANUNȚ - Probabil cel mai curat aer pe toată suprafața Bucureștiului din ultimii ani! CITEȘTE ȘI FOTO ANUNȚ - Probabil cel mai curat aer pe toată suprafața Bucureștiului din ultimii ani!

Claudiu Crețu, administratorul special al ELCEN, declara în toamna anului 2020, la Profit Energy.Forum, că societatea are în vedere construirea de noi capacități de producție în București.

"Trebuie să rămână în minte o întrebare, cum încălzim orașul București, cu 2-3 milioane de oameni, cu 600.000 de apartamente racordate, cu 9.000 de instituții, spitale, școli, grădinițe, care depind de acest sistem. Evident că soluția este investiții în centrale pe gaze în cogenerare de înaltă eficiență și suntem deschiși la orice investiții din surse regenerabile care pot eficientiza, care pot veni cu un aport suplimentar în anumite perioade, de exemplu în anumite perioade de vârf, sau apă caldă vara, putem încerca proiecte pilot sau proiecte de cercetare, orice propunere de soluții regenerabile. Dar pentru a asigura în București cele 1.000 de gigacalorii necesare încălzirii orașului este nevoie de investiții în centrale de de cogenerare de înaltă eficiență pe gaze", a punctat atunci Crețu.

Potrivit propriilor sale estimări, ELCEN are nevoie de investiții totale în valoare de circa 515 milioane euro până în 2030 pentru a putea să continue să funcționeze în condițiile actualei legislații europene privind mediul.

viewscnt
Afla mai multe despre
elcen retehnologizare centrale
elcen termocentrale
caldura apa calda bucuresti