Directorul general al OMV, la Iohannis: Cadrul fiscal și legislativ are nevoie de predictibilitate, pentru a susține un mediu de afaceri competitiv

Directorul general al OMV, la Iohannis: Cadrul fiscal și legislativ are nevoie de predictibilitate, pentru a susține un mediu de afaceri competitiv
scris 9 ian 2018

Directorul General al Grupului OMV, Rainer Seele, a remarcat, în cadrul unei discuții cu președintele Klaus Iohannis, nevoia de predictibilitate a cadrului fiscal și legislativ, care trebuie să susțină performanțele companiilor și dezvoltarea unui mediu de afaceri stabil și competitiv. Seele a prezentat, cu acest prilej, și strategia de dezvoltare a companiei, care include o creștere a gradului de internaționalizare a Petrom.

Președintele României, Klaus Iohannis, a primit marți, la Palatul Cotroceni, vizita delegației OMV-Petrom, conduse de către Directorul General al Grupului OMV AG, Rainer Seele, membru în Consiliul de Supraveghere al OMV-Petrom.

Urmărește-ne și pe Google News

În cadrul întrevederii, conducerea OMV AG a prezentat strategia de dezvoltare a companiei, care include o creștere a gradului de internaționalizare a Petrom, în vederea valorificării oportunităților existente în regiune, precum și o creștere consistentă a investițiilor începând cu anul acesta.

Tranzacție - Petr Kellner, cel mai bogat om de afaceri din Cehia, continuă să cumpere în România: a preluat un trader de gaze din Voluntari cu aproape 9 milioane euro CITEȘTE ȘI Tranzacție - Petr Kellner, cel mai bogat om de afaceri din Cehia, continuă să cumpere în România: a preluat un trader de gaze din Voluntari cu aproape 9 milioane euro

”Directorul general al OMV a reliefat, totodată, nevoia de predictibilitate a cadrului fiscal și legislativ, care trebuie să susțină performanțele companiilor și dezvoltarea unui mediu de afaceri stabil și competitiv”, arată un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Potrivit sursei citate, parteneriatul dintre OMV-Petrom și Exxon-Mobile pentru exploatarea perimetrului Neptun Deep, acesta continuă să reprezinte un interes major, atât pentru statul român, cât și pentru investitori.

Consiliul Concurenței a amendat în total 6 companii, cu 73 milioane lei, în cazul licitațiilor pentru contoare electrice CITEȘTE ȘI Consiliul Concurenței a amendat în total 6 companii, cu 73 milioane lei, în cazul licitațiilor pentru contoare electrice

În cadrul discuțiilor, șeful statului a apreciat că stadiul lucrărilor la infrastructura de transport oferă perspective bune pentru asigurarea unei capacități de transport funcționale în momentul începerii exploatării resurselor din Marea Neagră.

Președintele Klaus Iohannis și-a exprimat convingerea că OMV-Petrom va continua să înregistreze rezultate deosebite în planul performanțelor economice, prin expertiza și competențele românești în domeniul explorării și exploatării resurselor de gaze naturale și petrol.

Anul trecut, OMV Petrom a respins, într-un comunicat publicat pe Bursa de Valori București (BVB) adresat investitorilor, acuzațiile  de manipulare a pieței și de vulnerabilizare a sistemului energetic național.

EXCLUSIV O parte din creditorii Oltchim s-au opus tranzacției cu Chimcomplex. Statul se teme de verdictul Comisiei Europene CITEȘTE ȘI EXCLUSIV O parte din creditorii Oltchim s-au opus tranzacției cu Chimcomplex. Statul se teme de verdictul Comisiei Europene

Deși nu a precizat cine a făcut aceste acuzații, ci doar că au “fost reflectate recent în spațiul public”, este evident că OMV Petrom se referea la declarațiile președintelui Comisiei de Industrii și Servicii a Camerei Deputaților și totodată președintele Comisiei Parlamentare de anchetă a ANRE, Iulian Iancu.

Acesta a acuzat, în cadrul unei ședințe a comisiei, un producător de electricitate de manipularea pieței, susținând că, în opinia sa, “a refuza să pui la dispoziție 100% din capacitatea de producție este infracțiune, deci automat se constituie într-un dosar penal de anchetă”. Ulterior, într-un comunicat de presă, a nominalizat OMV Petrom drept compania ai căror reprezentanți vor fi audiați pentru a da “informații lămuritoare despre următoarele: discriminarea producătorilor de energie electrică, manipularea pieței, creșterea artificială a prețului, vulnerabilizarea siguranței și a sistemului energetic național”.

În cele din urmă, comisia parlamentară de anchetă nu a mai audiat niciun reprezentabt al companiilor private.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv
petro
iohannis
fiscal
legislativ
predictibilitate
mediu
afaceri
competitiv
rainer seele