Cotațiile petrolului își extind declinul. Brentul coboară sub 100 dolari pentru prima dată în 3 săptămâni

Cotațiile petrolului își extind declinul. Brentul coboară sub 100 dolari pentru prima dată în 3 săptămâni
scris 7 apr 2022

Cotațiile petrolului scad joi, petrolul Brent coborând sub pragul de 100 de dolari/baril pentru prima dată în ultimele trei săptămâni, la o zi după ce Agenția Internațională pentru Energie (IEA) a anunțat că va elibera țiței din rezerva strategică pentru a contracara creșterea prețurilor.

Cum afectează tensiunile internaționale piața de capital românească, cum pot fi atrași mai mulți investitori de retail pe piața de capital, cum se vede în 2022 apetitul emitenților față de bursă și multe alte teme vor fi explicate la Videoconferința Profit Piața de Capital.forum - Bursa în apropierea războiului, programată pentru 13 aprilie.

Videoconferința, organizată cu sprijinul Agista, Banca Transilvania, Bursa de Valori București, CreditAmanet, Depozitarul Central, Nordis Group și SIF Banat-Crișana, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV - DETALII AICI

În jurul orei 19:00 (ora României), petrolul Brent era cotat la 98,87 dolari/baril, în scădere cu 2,18% raportat la referința de miercuri.

Urmărește-ne și pe Google News

Petrolul West Texas Intermediate (WTI) se tranzacționa la 94,22 dolari/baril, cu 2,1% sub referință.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Parteneriat strategic al Transgaz cu operatorii din Polonia, Slovacia și Ungaria pentru transportul de gaze verzi și decarbonizare CITEȘTE ȘI Parteneriat strategic al Transgaz cu operatorii din Polonia, Slovacia și Ungaria pentru transportul de gaze verzi și decarbonizare

Prețurile ambelor sortimente au scăzut cu peste 5% miercuri.

Statele membre IEA au convenit, ieri, să elibereze 120 milioane de barili de petrol din rezervele strategice, cantitate ce include 60 milioane de barili din rezerva SUA. Statele Unite au anunțat, anterior, că vor elibera o cantitate record de 180 milioane de barili de petrol din rezervă în următoarele 6 luni, în încercarea de a calma creșterea prețurilor.

“Volumele sunt semnificative, deși sunt încă insuficiente comparativ cu cele 2 [milioane de barili pe zi] pe care le estimăm pierdute ca urmare a autosancționării” cumpărătorilor, notează Warren Patterson, șeful departamentului de strategie pentru mărfuri de la ING, citat de MarketWatch.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii petrol
preturi petrol
iea
sua
rezerva strategica petrol
eliberare stocuri