Consiliul de administrație al Transgaz a început procedura de selecție a unui nou director general

Consiliul de administrație al Transgaz a început procedura de selecție a unui nou director general
scris 13 iun 2017

Consiliul de Administrație al companiei de stat Transgaz, un monopol al transportului de gaze, a început procedura de selecție a unui nou director general, după demisia fostului manager, Petru Văduva, arată un raport al companiei.

”Prin Hotărârea nr. 18/12.06.2017 Consiliul de Administrație al Transgaz a aprobat declanșarea procedurii de selecție a directorului general și a directorului economic în conformitate cu prevederile OUG nr.109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările și completările ulterioare”, arată anunțul companiei.

Urmărește-ne și pe Google News

Selecția va fi făcută de către consiliul de administrație, împreună cu membrii comitetului consultativ de nominalizare și remunerare, ”fără implicarea vreunui expert independent specializat în recrutarea resurselor umane”.

News.ro a relatat în urmă cu o lună că Petru Văduva a renunțat la postul de director general al Transgaz invocând ”motive personale”, iar consiliul de administrație al companiei l-a numit director general interimar pe Ion Sterian, actualul șef al board-ului.

Câștigul mediu net a crescut în aprilie cu 1%, la 2.366 lei, echivalent cu 522 euro, nou record istoric CITEȘTE ȘI Câștigul mediu net a crescut în aprilie cu 1%, la 2.366 lei, echivalent cu 522 euro, nou record istoric

Atât Văduva, cât și Sterian și-au început mandatele în anul 2013.

Văduva a renunțat la calitatea de director general din motive personale, dar continuă mandatul de administrator neexecutiv.

Într-un interviu acordat recent agenției News.ro, ministrul Economiei, Mihai Tudose, se declara mulțumit de modul în care este administrată Transgaz, companie aflată în subordinea ministerului.

Demisia lui Văduva a venit în contextul în care Comisia Europeană a deschis pe 1 iunie o procedură oficială de investigare a Transgaz, compania fiind suspectată că a împiedicat exportul de gaze naturale din România către alte state membre ale Uniunii Europene prin Ungaria.

Decizia a venit la un an după inspecțiile desfășurate la companiile Transgaz, Romgaz și OMV Petrom de către inspectori de concurență ai Comisiei Europene.

Transgaz (simbol bursier TGN) a avut în primul trimestru un profit net de 320,1 milioane lei, în creștere cu 86% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Compania Transgaz este controlată de stat, prin Ministerul Economiei, care deține 58,5% din acțiuni. Compania este listată la Bursa de Valori București și are o valoare de piață de 5,2 miliarde lei (1,2 miliarde euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
transgaz