Consiliul Concurenței a anunțat luni că a autorizat tranzacția prin care Transeastern Power BV preia compania OMV Petrom Wind Power, o subsidiară a grupului OMV Petrom care administrează parcul eolian Dorobanțu de 45 MW.
Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI
"Autoritatea de concurență a evaluat operațiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilității acesteia cu un mediu concurențial normal, respectiv al posibilelor efecte anticoncurențiale, în conformitate cu Regulamentul privind concentrările economice. Analiza Consiliului Concurenței a condus la concluzia că operațiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața națională sau pe o parte a acesteia", arată Autoritatea de Concurență.
Transeastern Power B.V. este o societate olandeză și se concentrează pe activitați de tip holding, deținând participații în diferite alte entități. Aceasta operează în România în domeniul producerii de energie (microhidrocentrale, energie fotovoltaică și energie eoliană).
OMV Petrom Wind Power SRL este una din subsidiarele grupului OMV Petrom, activând în domeniul producției de energie electrică din surse regenerabile.
CITEȘTE ȘI 8 din 10 companii au dificultăți să găsească candidați valoroși. Ce poziții sunt cel mai greu de recrutatOMV Petrom, cel mai mare producător de țiței și gaze din sud-estul Europei, a anunțat în luna iulie că a semnat contractul de vânzare a parcului eolian Dorobanțu - OMV Petrom Wind Power, către Transeastern Power BV, o societate cu răspundere limitată înregistrată în Olanda, subsidiară deținută în totalitate de Transeastern Power Trust, în schimbul sumei de 23 milioane euro.
OMV Petrom și-a anunțat intenția de vânzare a parcului eolian Dorobanțu la începutul anului 2016. Parcul eolian Dorobanțu este localizat în sud-estul României și include 15 turbine Vestas V-90 cu capacitate de 3 MW fiecare. Capacitatea electrică eoliană totală instalată a României este estimată în prezent la 3.000 MW, deci parcul Dorobanțu are o pondere de circa 1,5%. În 2016, parcul eolian Dorobanțu a avut o producție netă de electricitate de 0,08 TWh și a primit 128.000 de certificate verzi, jumătate din ele fiind eligibile pentru vânzare începând cu 1 ianuarie 2018, potrivit datelor OMV Petrom.