Compania INA, parte a grupului ungar MOL, cumpără Eni Croatia, implicată în producția de gaze din nordul Mării Adriatice

Compania INA, parte a grupului ungar MOL, cumpără Eni Croatia, implicată în producția de gaze din nordul Mării Adriatice
scris 20 iun 2018

Compania croată INA, parte a grupului ungar MOL, a ajuns la un acord pentru achiziționarea Eni Croatia BV, o filială deținută în totalitate de grupul Eni, prin intermediul căreia Eni a participat la proiectul comun de producție de gaze din perimetrele offshore croate Nordul Mării Adriatice și Marica, a anunțat miercuri grupul ungar.

”INA va deveni unic proprietar și operator al perimetrelor Nordul Mării Adriatice și Marica, după ce toate condițiile vor fi îndeplinite, inclusiv aprobarea de către autoritățile de concurență, care este așteptată în lunile următoare”, spun oficialii MOL.

Urmărește-ne și pe Google News

Tranzacția include rezerve confirmate și probabile de 4,3 milioane de barili echivalent petrol (boe) și ar crește producția de hidrocarburi cu aproximativ 2.500 de boe pe zi (sau aproape 380.000 metri cubi pe zi), un pas spre îndeplinirea obiectivelor grupului de înlocuire a rezervelor, scrie News.ro.

CTP a numit un Business Development Manager pentru Transilvania pe care l-a recrutat de la furnizorul de servicii logistice E van Wijk CITEȘTE ȘI CTP a numit un Business Development Manager pentru Transilvania pe care l-a recrutat de la furnizorul de servicii logistice E van Wijk

”Astfel, INA va deveni, pentru prima dată în istoria sa, unic operator al perimetrelor offshore. Totodată, acest lucru va permite INA să realizeze investiții suplimentare în perimetrele Nordul Mării Adriatice și Marica”, spun oficialii grupului.

În urma tranzacției, întreaga cantitate de gaze din perimetrul concesionat Nordul Mării Adriatice va fi direcționată spre sistemul de alimentare croat. Gazul produs în zona Marica va fi în continuare transportat în Italia, în baza unui contract de vânzare de gaze semnat de INA și Eni.

Grupul MOL are operațiuni în peste 30 de țări și aproximativ 26.000 de angajați în întreaga lume. Grupul MOL controlează patru rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de aproximativ 2.000 de benzinării în Europa Centrală și de Sud-Est, în nouă țări, din care 215 în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
mol
eni