Ceaușescu va fi consultantul fiscal al Hidroelectrica, după ce și-a adjudecat un contract de 70.000 de euro

Ceaușescu va fi consultantul fiscal al Hidroelectrica, după ce și-a adjudecat un contract de 70.000 de euro
scris 16 nov 2016

Hidroelectrica se judecă și în prezent cu Fiscul, după ce, în ianuarie 2014, în urma unei inspecții, ANAF a emis pe numele Hidroelectrica, aflată atunci în insolvență, o decizie de impunere care prevedea obligații suplimentare de plată la bugetele statului în sumă de 232,5 milioane lei, decizie contestată de companie.

Firma de contabilitate, audit și consultanță Ceaușescu & Partners SRL din Constanța va fi consultantul fiscal al celei mai profitabile companii de stat din România, Hidroelectrica, după ce și-a adjudecat contractul scos la licitație de producătorul de energie hidro, cu o ofertă de 69.600 euro plus TVA.

Urmărește-ne și pe Google News

Valoarea inițială estimată a contractului era de 90.000 euro plus TVA. Contractul adjudecat de Ceaușescu & Partners SRL prevede prestarea de servicii de consultanță fiscală internă și internațională pe bază de abonament lunar.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Serviciile incluse sunt consultanță și planificare în domeniul impozitelor directe (impozit pe profit, impozit pe venit, impozite prin reținere la sursă pe veniturile rezidenților, impozitarea câștigurilor de capital, taxe locale etc), inclusiv consultanță cu privire la aspectele financiar-contabile, consultanță și planificare în impozitare indirectă (TVA, taxe vamale, accize etc), consultanță fiscală pentru fuziuni, divizări, achiziții și due diligence fiscal, revizii fiscale, diverse opinii fiscale, asistență în timpul inspecțiilor fiscale generale, contestații și contecios administrativ, consultanță în domeniul asigurărilor sociale, cursuri de pregătire profesională fiscală adaptată nevoilor specifice ale clientului, reprezentare fiscală, servicii de completare și depunere declarații fiscale, precum și alte servicii conexe.

China: Investigații privind închiderea spontană a unor iPhone-uri CITEȘTE ȘI China: Investigații privind închiderea spontană a unor iPhone-uri

Contractul a fost atribuit pe 7 noiembrie, la licitație participând un număr de 3 ofertanți. Firma câștigătoare, Ceaușescu & Partners SRL din Constanța, este controlată de soții Leonardo și Andreea Ceaușescu și a raportat pe anul trecut o cifră de afaceri de 515.000 lei și un profit net de 7.442 lei, cu un număr de 9 angajați.

În portofoliul de clienți al Ceaușescu & Partners se numără companii precum dezvoltatorul de proiecte de producție de energie regenerabilă Eolica Dobrogea, compania agricolă Rodbun, firma de tratare și purificare a apei Edas Exim, compania imobiliară și hotelieră Stop SRL, distribuitorul de terminale GSM Gersim, precum și traderul de cereale Barter Trading Group.

Hidroelectrica se judecă și în prezent cu Fiscul, după ce, în ianuarie 2014, în urma unei inspecții, ANAF a emis pe numele Hidroelectrica, aflată atunci în insolvență, o decizie de impunere care prevedea obligații suplimentare de plată la bugetele statului în sumă de 232,5 milioane lei, decizie contestată de Hidroelectrica. Ulterior, ANAF a redus impunerea la 214,3 milioane lei.

Trump și-a revizuit din nou echipa de tranziție cu susținători loiali de pe Wall Street CITEȘTE ȘI Trump și-a revizuit din nou echipa de tranziție cu susținători loiali de pe Wall Street

Hidroelectrica a reclamat atât calcularea greșită a obligațiilor de plată suplimentare stabilite de ANAF, cât și faptul că Fiscul nu mai avea dreptul să ceară acești bani întrucât decizia de impunere a fost emisă după declararea insolvenței Hidroelectrica.

Hidroelectrica și-a consolidat în acest an statutul de cea mai profitabilă companie de stat, anunțând recent că a înregistrat în primele nouă luni ale acestui an un profit brut de 1,133 miliarde lei, în creștere cu 29% față de perioada similară a anului trecut, la o cifră de afaceri de 2,4 miliarde lei.

Guvernul își menține intenția de listare la bursă a Hidroelectrica, însă în septembrie, președintele directoratului companiei, Ovidiu Agliceru, declara că listarea va putea fi făcută, cel mai probabil, "undeva la jumătatea anului viitor", și nu până la finalul acestui an, cum susținuse anterior ministrul Energiei, Victor Grigorescu, că ar fi șanse, pentru că acest demers nu se poate realiza până nu se iau decizii cu privire la investițiile Hidroelectrica aflate în curs de derulare, respectiv care dintre ele vor fi finalizate și la care se va renunța.

VIDEO Accident pe A2, la ieșirea către centura Capitalei - 17 autoturisme implicate, 22 de persoane rănite CITEȘTE ȘI VIDEO Accident pe A2, la ieșirea către centura Capitalei - 17 autoturisme implicate, 22 de persoane rănite

Hidroelectrica a înregistrat în situațiile financiare aferente anului trecut un rezultat negativ reportat de 961,5 milioane lei, provenit din corectarea unor erori contabile survenite în exercițiile financiare precedente, iar acționarii au decis acoperirea parțială a respectivului rezultat negativ din profitul obținut de companie în 2015.

Contactat de Profit.ro pentru explicații și detalii, administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, a declarat că, în acest fel, au fost trecute la pierderi cheltuieli de investiții efectuate de Hidroelectrica în anii trecuți, în proiecte care însă între timp au fost abandonate, întrucât s-a decis că nu are sens din punct de vedere economic și energetic să fie continuate.

"Am provizionat la pierderi cheltuieli deja efectuate cu proiecte de investiții la amenajările hidro Pașcani, Valea Sadului și Runcu Firiza, proiecte la care între timp am renunțat", a spus Borza.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica
ceausescu
consultanta fiscala
remus borza
euro insol
listare hidroelectrica
profit hidroelectrica