Carpathian Gold obține o finanțare de 6,8 milioane euro pentru proiectul aurifer de la Rovina

Carpathian Gold obține o finanțare de 6,8 milioane euro pentru proiectul aurifer de la Rovina
scris 9 mai 2016

Carpathian Gold, dezvoltatorul proiectului aurifer de la Rovina, județul Hunedoara, a anunțat luni că a ajuns la un acord cu grupul bancar canadian Forbes & Manhattan Resources (Forbes) pentru atragerea unei finanțări de cel puțin 10 milioane dolari canadieni (6,76 milioane euro), fondurile urmând să fie folosite pentru dezvoltarea proiectului din România.

În schimbul banilor, Forbes va achiziționa, printr-un plasament privat ce urmează să se încheie pe 18 mai, o participație inițială de 15,75% la Carpathian Gold, care ar putea crește la aproximativ 22% într-un orizont de doi ani, se arată într-un comunicat al Carpathian Gold.

Urmărește-ne și pe Google News

"Forbes are un istoric îndelungat în domeniul indentificării și deblocării potențialului valoric al proiectelor aurifere din întreaga lume, printre care Sulliden Gold (Peru), Avion Gold (Mali) și Desert Sun Mining și Belo Sun Mining (Brazilia). Suntem nerăbdători să participăm în proiectul de la Rovina", a spus Scott Moore, directorul de operațiuni al Forbes. 

Compania canadiană Carpathian Gold, prin subsidiara Samax România, este unicul proprietar al proiectului de la Rovina. În mai anul trecut, ANRM a acordat canadienilor o licență de exploatare a aurului de la Rovina pentru o perioadă de 20 de ani.

Prima reacție a KazMunayGas: \ CITEȘTE ȘI Prima reacție a KazMunayGas: "Nu am fost informați că Rompetrol este anchetată când am preluat compania în 2007". Vânzătorul a fost atunci Patriciu

Potrivit informațiilor dezvăluite de Rise Project în cadrul investigației internaționale Panama Papers, Samax România se află pe lista celor peste 214.000 de firme înființate în offshore prin intermediul casei de avocatură Mossack Fonseca. Compania a fost înregistrată în Insulele Virgine Britanice, în 1999, la solicitarea miliardarului elvețian Jean Claude Gandur.

Zăcământul aurifier de la Rovina, al doilea cel mai mare din Europa, conține resurse măsurate și indicate de 204 tone aur și peste 635.000 tone de cupru, conform datelor Carpathian Gold. Mina de la Rovina se află la 17 kilometri de concesiunea minieră Certej, deținută de canadienii de la Eldorado Gold, și la aproximativ 20 kilometri de Roșia Montană, proiect dezvoltat tot de o companie canadiană - Gabriel Resources.

viewscnt
Afla mai multe despre
carpathian gold
samax romania
forbes and manhattan
rovina
aur
finantare
investitie