Prețurile medii la electricitate plătite de gospodăriile din Uniunea Europeană au crescut ușor, în prima jumătate a acestui an, comparativ cu a doua jumătate a anului trecut, de la 28,3 euro pe 100 kWh, până la 28,9 euro pe 100 kWh, arată datele publicate de Eurostat.
Două companii miniere au acceptat să plătească despăgubiri de 30 de miliarde de dolari pentru rolul lor într-unul dintre cele mai grave dezastre ecologice din Brazilia.
W4Energy, companie de investiții în energie regenerabilă cu capital 100% românesc, va cel mai mare proiect al său, construcția unui parc fotovoltaic de 5MWp.
Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunță că se vor efectua lucrări în zone din sectoarele 3, 4 și 6 din Capitală. Intervențiile sunt necesare pentru efectuarea unor reparații pentru îmbunătățirea eficienței rețelei, respectiv pentru reducerea pierderilor și semnificativ a riscului de producere a unor alte disfuncționalități.
România a importat, în primele opt luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 1,186 milioane tone echivalent petrol (tep), cu 6,2% mai mică (-77.900 tep) față de cea din perioada similară a anului trecut, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică (INS).
Statele Unite, Canada și Italia vor finanța proiectul construirii reactoarelor 3 și 4 de la centrala nucleară Cernavodă cu peste 6 miliarde euro, a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja, confirmând informația publicată anterior de Profit.ro potrivit căreia principalul contract al proiectului a fost elaborat și este gata de semnare, fiind desemnat și consorțiul care va executa lucrările.
Umplerea depozitelor autohtone de gaze cu 2 săptămâni înaintea datei la care acestea au depășit pragul de 100% anul trecut a redus presiunea pe prețul acestora, în prezent gazele cu furnizare în trimestrul întâi al anului viitor tranzacționându-se pe Bursa Română de Mărfuri (BRM) la cotații cu peste o pătrime sub cele din urmă cu un an.
Harghita și Covasna se numără printre județele României cu cele mai reduse capacități locale de producție de energie electrică, potrivit datelor publice disponibile.
Compania turcă Alfa Solar Enerji, listată la Bursa din Istanbul în urmă cu 2 ani, unul dintre cei mai mari producători de panouri solare din Turcia, a pus frână planului său inițial de a construi o fabrică de profil în România, anunțat de Profit.ro în toamna lui 2023, și a investit în schimb în preluarea mai multor proiecte românești de parcuri fotovoltaice, prin achiziția firmelor locale dezvoltatoare.
Compania italiană de energie Eni și gigantul britanic din domeniul petrolului BP au reluat explorările în Libia, după o pauză de zece ani, a anunțat sâmbătă Corporația Națională de Petrol (NOC) din Libia.