Daniel Rusen, Business Applications CE Microsoft, în podcastul Pluxee IMM Connect: “Transformarea digitală nu este despre tehnologie ci despre decizii de business.”

Daniel Rusen, Business Applications CE Microsoft, în podcastul Pluxee IMM Connect: “Transformarea digitală nu este despre tehnologie ci despre decizii de business.”
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 29 apr 2024

În fiecare zi, mii de afaceri mici și mijlocii încearcă să țină pasul cu ritmul accelerat al inovației tehnologice, al schimbărilor din societate și din mediul economic. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Pluxee IMM Connect, comunitatea dedicată antreprenorilor care doresc să își crească afacerile

Cu un total de 35.000 de clienți, din care peste 70% provin doar din sectorul IMM, Pluxee Romania vine în întâmpinarea lor prin platforma Pluxee IMM Connect, o platformă de knowledge și networking care sprijină antreprenorii să-și crească afacerile oferindu-le acces la conținut valoros realizat împreună cu experți din cele mai importante domenii de business. Comunitatea se adresează atât clienților Pluxee, cât și tuturor antreprenorilor care caută informații de ultimă ora despre creșterea afacerii.

Podcastul Pluxee IMM Connect răspunde antreprenorilor prin vocile experților

Specialiști cu expertiză solidă în domeniile lor participă la podcast pentru a oferi informații utile și practice pe subiectele indicate de antreprenori ca fiind în topul preocupărilor în acest moment.

Daniel Rusen, Business Applications CE Director Microsoft, a acceptat invitația lui Toader Păun la podcastul lunii aprilie pentru a discuta despre transformarea IMM-urile prin inteligența artificială în era digitală.

Daniel Rusen este un profesionist cu o experiență amplă în telecomunicații și IT implicându-se în proiecte de transformare digitală în toate segmentele de pe piața din România. Daniel Rusen este dedicat democratizării accesului la tehnologie pentru companii prin produse și servicii cloud.

Oportunitate. România poate trece acum direct la inteligența artificială, sărind anumiți pași în dezvoltarea sa

De la nivelul la care este acum, România are șansa de a sări peste multe etape în dezvoltarea sa și de a crește calitatea de viață a oamenilor cu ajutorul inteligenței artificiale, o tehnologie care poate fi implementată ușor și ale cărei costuri pornesc chiar și de la câteva zeci de euro per cont sau per utilizator. Conform Digital Economical and Societal Index (DESI), realizat de Uniunea Europeană, România este pe ultimul loc la digitalizare din cauza slabei digitalizări a două sectoare esențiale - sectorul public și cel al IMM-urior. Deloitte a realizat un studiu care a arătat că pentru fiecare 10% creștere în indexul DESI există un impact în GDP-ul unei țări de 0.65%. Dacă România s-ar afla la jumătatea clasamentului DESI, GDP-ul României ar fi de aproximativ 7%. Mai mult, dacă România ar avea indexul Danemarcei, țara care conduce acest clasament, GDP-ul României ar crește în fiecare an cu 10%.

De unde începem transformarea prin AI a IMM-urilor?

În podcastul Pluxee IMM Connect, Daniel Rusen ne indică ce departamente din companie pot fi primele pe listă pentru transformarea prin inteligența artificială pentru a crea o strategie de business competitivă într-o economie digitală. Reprezentantul companiei IT este de părere că transformarea digitală nu este despre tehnologie, ci despre decizii de business. El argumentează de ce o viziune clară de business și cultura organizațională sunt elementele cheie ale transformării digitale de azi.

Transformarea digitală nu a fost niciodată despre tehnologie ci despre abilitatea liderilor de business, fie că sunt antreprenori, fie că sunt directori de companii, fie că sunt oameni de decizie din companiile respective, să schimbe anumite procese de business.” Daniel Rusen, Business Applications CE Microsoft.

Antreprenorii și managerii din IMM-uri se pot alătura comunității Pluxee IMM Connect cu doar câteva clickuri. Apoi pot asculta aici integral discuția dinamică dintre Toader Păun și Daniel Rusen din primul episod al podcastului Pluxee IMM Connect, pentru explicații practice despre modul în care inteligența artificială contribuie la creșterea afacerii.

Articol susținut de Pluxee

viewscnt
Afla mai multe despre
pluxee
podcast
microsoft