Criptomoneda EGLD, a românilor de Elrond, a depășit o capitalizare totală de 5 miliarde de dolari. Noi produse pregătite

Criptomoneda EGLD, a românilor de Elrond, a depășit o capitalizare totală de 5 miliarde de dolari. Noi produse pregătite
scris 13 sep 2021

eGold (EGLD), criptomoneda românilor de la Elrond, a depășit o capitalizare totală de 5 miliarde de dolari.

În februarie, capitalizarea era de 3 miliarde de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News

Pe coinmarketcap.com, EGLD figura, luni, cu un market cap de 5,37 miliarde de dolari. În cazul unei criptomnede, capitalizarea reprezintă valoarea, exprimată în dolari, a tuturor unităților generate, aflate în circulație. A nu se confunda cu capitalizarea bursieră a companiilor, care reprezintă valoarea acțiunilor firmei respective, arată startupcafe.ro.

Fapte bune făcute de Profi CITEȘTE ȘI Fapte bune făcute de Profi

Valoarea eGold Elrond a crescut odată cu ascensiunea principalelor criptomonede, bitcoin și ethereum, de la începutul lunii septembrie.

Bitcoin a revenit puternic pe creștere, la începutul lunii septembrie, în preajma adoptării oficiale a acestei criptomonede ca mijloc legal de plată (legal tender) de către statul El Salvador din Ameica Centrală. Pe 5 septembrie, bitcoin a revenit peste pragul de 50.000 de dolari.

Pe 7 septembrie, statul El Salvador a introdus oficial bitcoin ca mijloc de paltă legal, alături de dolarul amercan (adoptat oficial, la rândul său, în anul 2001 în locul monedei locale, denumite colon). În aceeași zi, bitcoin a urcat până la 52.700 de dolari, dar până la finalul zilei a picat brusc la 46.800 de dolari (cădere de 11% într-o zi). În tot acest timp, pe străzile din El Salvador izbucneau proteste masive față de adoptarea criptomonedei de către autorități. Apoi, bitcoin a picat și mai mult, ajungând în jurul a 44.400 de dolari pe data de 11 septembrie 2021. Și luni, 13 septembrie, bitcoin a variat între 46.000 și 44.400 de dolari.

Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite CITEȘTE ȘI Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite

Bitcoin are o capitalizare de piață de 837,6 miliarde de dolari (primul loc ca market rank în lume)

Și ethereum a cunoscut o evoluție asempnătoare cu a bitcoin. A crescut de la 3.200 de dolari, la 31 august, până aproape de 4.000 de dolari, la 3 septembrie 2021 și s-a menținut aproape de această valoare până pe 7 septembrie, după care, în aceeași zi a picat până pe la 3.400 de dolari (cădere de 12,8% într-o zi). Luni, 13 septebrie, un ether se trazacționa între 3.400 și 3.180 de dolari.

Ethereum are o capitalizare de piață de 375 de miliarde de dolari (pe locul al doilea ca market rank, după bitcoin).

Și Elrond a început să crească bine de la sfârșitul lunii august - începutul lunii septembrie, dar, spre deosebire de BTC și ETH, EGLD a continuat să evolueze sus și după 7 septembrie. Criptomoneda sibienilor de la Elrond a crescut până pe la 291 de dolari, duminică, 12 septembrie, după care, luni, 13 septembrie, a scăzut până la 256 de dolari (scădere cu 12%). Apoi, a urcat iarăși, până la 273 de dolari, la ora publicării acestei știri.

Cu un market cap de 5,3 miliarde de dolari, criptomoneda eGold Elrond ocupă locul 32 ca market rank, potrvit coinmarketcap.com. 

Elrond va lansa Maiar Exchange, o aplicație DeFi (Decentralized finance), despre care afirmă că „demonstrează puterea tehnologiei blockchain printr-un exchange descentralizat”.

Platforma românilor, ce va permite schimbul de valori, este bazată pe tehnologia Elrond, despre care startup-ul susține că „este de 1.000 de ori mai scalabilă și eficientă decât alte blockchain-uri precum Bitcoin sau Ethereum”.

De asemenea, startup-ul va lansa și Maiar Launchpad, o platformă care va „permite oricui să investească în proiecte strategice din ecosistemul Elrond”.

Odată cu lansarea noilor platforme Maiar Exchange și Maiar Launchpad, compania pune că se pregătește de „un nou val de adopție la nivel global”.

Elrond spune că rețeaua sa are peste 750.000 de utilizatori, a procesat peste 8 milioane de tranzacții de plată și alte tipuri și aplicația a depășit jumătate de milion de utilizatori în mai puțin de 6 luni de la debutul oficial.

Startup-ul Elrond a fost fondat în 2018 de Beniamin Mincu împreună cu fratele său, Lucian Mincu, și antreprenorul Lucian Todea. Compania are sediul central în Malta și echipă de dezvoltare la Sibiu.

Elrond susține că tehnologia sa este capabilă să proceseze peste 15.000 de tranzacții pe secundă și poate scala cu cererea la peste 100.000 de tranzacții pe secundă.

Tehnologia Blockchain este folosită în special în contextul criptomonedelor, dar este aplicabilă în numeroase domenii.

Avantajul blockchainului este că poate stoca o bază publică de date, protejate de criptografie. Pe scurt, conceptul de blockchain reprezintă o bază de date distribuită ce păstrează o listă dinamică de înregistrări în mod eficient, verificabil și permanent.

viewscnt
Afla mai multe despre
egld
criptomoneda