Furnizorul polonez de servicii de traduceri și interpretariat pentru companii Summa Linguae Technologies a vândut afacerea din România către compania locală Casa de Traduceri, operațiune ce confirmă informațiile transmise la finele anului trecut de Profit.ro.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!La acel moment, Profit.ro a anunțat că polonezii au semnat o scrisoare de intenție în vederea unei eventuale vânzări cu o firmă de traduceri din București, unde își are sediul și subsidiara românească, Summa Linguae România.
Prețul tranzacției propuse era de 50.000 euro până la 100.000 de euro, părțile urmând să negocieze termenii acordului. Prețul final urma să depindă și de rezultatul discuțiilor dintre părți privind încheierea unui acord de cooperare, prin care cumpărătorul să furnizeze servicii de traduceri, la cererea Summa Linguae Technologies.
Ultimele date relevă acum că afacerea a fost vândută către Casa de Traduceri, companie cu sediul în București, cu circa 80.000 de euro.
Casa de Traduceri, pe piață din 2001, este controlată, conform termene.ro, de Oana Dorobanțu (70%) și Roșu Mihai-Adrian (30%) și a avut în 2019, potrivit celor mai recente date, afaceri de 4,7 milioane lei și un profit net de 411.570 lei, cu circa 20 de angajați.
Compania furnizează servicii de traducere în 35 de limbi
Fondată în urmă cu 20 de ani la Cracovia, Summa Linguae Technologies are birouri în 9 țări și peste 280 de angajați. Compania, cu afaceri anuale de peste 10 milioane de euro, este listată pe platforma alternativă New Connect a bursei de la Varșovia.
CITEȘTE ȘI Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecteSumma Linguae este controlată de fondul polonez de buy-out Value4Capital, fost acționar important la MedLife, acesta cumpărând, în 2019, pachetul majoritar la companie.
Subsidiara din România a raportat afaceri de 891.000 lei în 2019 și un câștig net de aproape 61.000 lei. Potrivit datelor înregistrate la Ministerul Finanțelor, compania a avut un număr mediu de 3 salariați în 2019.
Anul trecut, subsidiara a avut afaceri de 610.025 lei și un profit net de 10.632 lei, tot cu 3 angajați.