Compania misterioasă în care a investit Warren Buffett. A ascuns investiția, solicitând "tratament confidențial"

Compania misterioasă în care a investit Warren Buffett. A ascuns investiția, solicitând "tratament confidențial"
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mai 2024

Misterul a luat sfârșit: Compania Berkshire Hathaway a miliardarului americani Warren Buffett a anunțat că are o participație majoră în compania de asigurări Chubb, dezvăluind în sfârșit investiția pe care a ținut-o ascunsă încă de anul trecut, scrie CNN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Berkshire a dezvăluit că a achiziționat aproape 26 de milioane de acțiuni ale Chubb într-un document depus miercuri la Securities and Exchange Commission privind investițiile companiei în primul trimestru. Aceasta se traduce printr-o valoare de aproximativ 6,7 miliarde de dolari, scrie Hotnews.ro.

VIDEO Ciolacu promite să crească salariile muzeografilor săptămâna viitoare: Dacă vor face grevă, sâmbătă noaptea mă găsiți la Antipa CITEȘTE ȘI VIDEO Ciolacu promite să crească salariile muzeografilor săptămâna viitoare: Dacă vor face grevă, sâmbătă noaptea mă găsiți la Antipa

Compania lui Buffett a ascuns poziția de opinia publică pe măsură ce își construia participația, solicitând "tratament confidențial" din partea SEC în dosarele anterioare.

Chubb, o companie de asigurări care operează în 54 de țări, a ajuns pe prima pagină a ziarelor în martie după ce compania a subscris cauțiunea de apel de aproape 92 de milioane de dolari a președintelui Donald Trump în procesul de defăimare intentat de E. Jean Carroll.

Chubb are o capitalizare de piață sau o valoare netă de 102,64 miliarde de dolari. Valoarea întreprinderii este de 118,61 miliarde de dolari.

VIDEO&FOTO IKEA a adus în România un nou format de magazin CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO IKEA a adus în România un nou format de magazin

Buffett, directorul general al Berkshire, celebru pentru abilitățile sale de investitor, a adunat un număr considerabil de investitori care îi imită mișcările din portofoliu. Participația Berkshire Hathaway în Chubb nu face excepție. Miercuri, acțiunile Chubb au crescut cu peste 8% în tranzacțiile după orele de tranzacționare.

În februarie, Berkshire a dezvăluit că a vândut 10 milioane de acțiuni ale Apple în primele trei luni ale anului, deși Apple rămâne cea mai mare investiție a Berkshire. Berkshire a vândut, de asemenea, 80 de milioane de acțiuni ale companiei de imprimante HP în al patrulea trimestru al anului 2023, reducându-și participațiile cu 78%.

Potrivit Forbes, Buffet are o avere estimată la 136 de miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
warren buffett
chubb