Cardurile virtuale de la Pluxee – soluție sustenabilă pentru un viitor verde

Cardurile virtuale de la Pluxee –  soluție sustenabilă pentru un viitor verde
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 16 iul 2024

Într-o lume din ce în ce mai preocupată de impactul asupra mediului, soluțiile sustenabile devin esențiale. Pluxee România, furnizor global de beneficii extrasalariale, răspunde acestei nevoi prin lansarea cardului virtual, o opțiune inovatoare care elimină necesitatea cardurilor fizice și, implicit, contribuie la protejarea mediului înconjurător.

Digitalizarea și sustenabilitatea

Urmărește-ne și pe Google News

Lansat în această primăvară cardul virtual Pluxee marchează un pas semnificativ în procesul de digitalizare a portofoliului de produse al companiei. Această soluție este disponibilă pentru cei peste 35.000 de clienți și 2 milioane de angajați care utilizează produsele Pluxee în rețeaua extinsă de 55.000 de comercianți.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Unul dintre avantajele majore ale cardului virtual este eliminarea necesității cardurilor de plastic. Emiterea și distribuția cardurilor fizice generează o cantitate semnificativă de emisii de CO2. Pluxee estimează că trecerea la carduri virtuale ar putea economisi aproximativ 340 de tone de emisii de CO2, echivalentul neutralizării emisiilor de carbon pe o suprafață de 170 de hectare de pădure. Acest lucru se aliniază perfect cu strategia globală de responsabilitate socială corporativă (CSR) a Pluxee, care vizează reducerea amprentei de carbon cu 90% până în 2035.

Avantajele cardului virtual

Pe lângă beneficiile de mediu, cardul virtual Pluxee oferă multiple avantaje practice atât pentru angajatori, cât și pentru angajați. Angajatorii pot comanda cardurile virtuale rapid și simplu online, reducând costurile logistice și operaționale. Angajații primesc datele cardului prin email și îl pot activa direct din aplicația Pluxee, utilizându-l imediat pentru plăți rapide și convenabile cu telefonul mobil. În plus, acest card oferă un nivel superior de protecție și securitate pentru utilizatori.

Doris Dezzani, Chief Marketing Officer Pluxee România, a declarat: „Lansarea cardului virtual reprezintă un pas esențial în angajamentul nostru de a oferi soluții inovatoare și sustenabile. Suntem mândri să contribuim la protejarea mediului înconjurător prin reducerea utilizării plasticului și să oferim clienților noștri o modalitate mai sigură și mai convenabilă de a gestiona beneficiile extrasalariale. Ne propunem să educăm și să inspirăm companiile să adopte aceste soluții digitale, subliniind impactul pozitiv pe care îl putem avea asupra planetei noastre.”

Impactul asupra mediului

Eliminarea cardurilor fizice are un impact considerabil asupra mediului. Procesul de producție al cardurilor de plastic nu doar că implică consumul de resurse naturale, dar și emite gaze cu efect de seră în fiecare etapă a ciclului de viață al unui card - de la fabricare și transport, până la distribuție și, în final, eliminare. Prin trecerea la carduri virtuale, Pluxee și clienții săi contribuie direct la reducerea acestor emisii nocive.

Fiecare card virtual emis în locul unui card de plastic contribuie direct la reducerea deșeurilor de plastic și a emisiilor de gaze cu efect de seră, sprijinind astfel protejarea planetei.

Articol susținut de Cardul Cadou Pluxee

viewscnt
Afla mai multe despre
pluxee
card